Antena Căutare

Japonia, numar record de centenari! 50.000 de oameni au peste 100 de ani

Japonia este tara cu una dintre cele mai scazute rate de nasteri din lume, insa prezinta o speranta de viata extrem de ridicata. Ministerul Sanatatii japonez a anuntat ca numarul niponilor care au depasit varsta de 100 de ani a ajuns la un record de 51.376 de persoane.

In ultimul an, numarul japonezilor care au cel putin 100 de ani a crescut cu 3.620, ajungand la 51.376 de persoane. Dintre acestra, 87% sunt femei.

Koto Okubo, de 114 ani, este cea mai in varsta femeie din Japonia. La barbati, recordul este detinut de Jirouemon Kimura, in varsta de 115 ani, care, in prezent, detine si titlul mondial de cel mai batran barbat din lume.

Japonia are o populatie de 128 de milioane de locuitori si are una dintre cele mai rapide ritmuri de imbatranire din lume.

Okinawa, insula oamenilor nemuritori

Insula Okinawa din Japonia a devenit locul unde se inregistreaza cea mai crescuta speranta de viata din lume.

Din cei 100.000 de locuitori ai insulei, peste 500 au trecut deja de varsta de 100 de ani, iar speranta de viata este de 86 de ani de la femei si 78 de ani la barbati.

Pe langa faptul ca au o varsta extrem de inaintata, locuitorii insulei Okinawa au un stil de viata foarte activ. Multi dintre acestia pot sa intreprinda lucruri demne de o persoana de 30 de ani. Spre exemplu, Seikichi Uehara este un batran de 96 de ani care a reusit sa doboare un campion de box de doar 36 de ani. Nabi Kinjo vaneaza si omoara serpi veninosi, in ciuda faptului ca are 105 ani. Locuitorii de aici merg cu bicicleta, fac alpinism, practica karate si lucreaza pamantul.

Statisticile arata ca in aceasta zona rata persoanelor care sufera de boli cardiovasculare, cancer, osteoporoza sau Alzheimer este extrem de scazuta. Mai mult, se spune ca batraneii de 90 de ani mai sunt inca activi sexual, fara a fi ajutati de suplimente medicamentoase.

Expertii sunt de parere ca alimentatia si stilul de viata sunt cheia longevivitatii din insula Okinawa. Locuitorii consuma foarte multe legume si fructe, iar carnea au inlocuit-o, in mare parte, cu soia. Din aceste motive, Okinawa a fost poreclita "Insula Nemuritorilor".

FOTO: extremelongevity.net

O pictura de Rembrandt, care ar putea valora si 100 de milioane de euro, cumparata din intamplare... Imagini controversate. Capsula Soyuz a venit "la pachet" cu o nava extraterestra?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x