Căutare Live

Japonia va construi un tren ce va circula cu 500 km/h!

Inginerii niponi au anuntat ca planuiesc sa construiasca cel mai rapid tren din lume, o garnitura care se va deplasa pe un ecartament special, pe perna magnetica, cu viteza maxima de 500 km/h.

Seturi de magneti foarte puternici vor face ca trenul sa pluteasca deasupra sinelor, reducand la maxim frecarea si crescand spectaculos viteza.

Tronsonul de cale ferata pe perna magnetica va uni orasele Tokyo si Nagoya si va costa peste 40 de miliarde de lire sterline, scrie Daily Mail.

Acest proiect feroviar va face ca trenul chinezesc care circula cu aproximativ 350 de km/h sa para ca sta pe loc.

In prezent, o calatorie cu trenul intre Tokyo si Nagoya, cel de-al patrulea oras ca marime din Japonia, dureaza 95 de minute, pe o distanta de 254 de kilometri. Noul tren va face aceasta calatorie in mai putin de 40 de minute.

Ulterior, tronsonul de cale ferata pe perna magnetica va fi extins pana la Osaka.

In prezent China detine cele mai rapide trenuri din lume care strabat aproximativ 7.400 de kilometri de cale ferata special conceputa pentru rulajul la viteze de peste 300 km/h.

Cea mai rapida sectiune de cale ferata din China a fost deschisa in decembrie 2009 si masoara 1.000 de kilometri. Pe acest tronson trenurile pot atinge viteza de 350 km/h, iar viteza medie de deplasare este de 305 km/h.

Sursa: Jurnalul National

Cablurile de telefonie de la Palatul Cotroceni, furate. Hotii au fost prinsi... Bunica a nascut propriul nepot!...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri