"Aș putea să mor pentru o țară ca aceasta!" O gară din Japonia a rămas deschisă pentru un singur pasager: o elevă care merge cu trenul la școală și înapoi

 

Japonia menține deschisă o gară feroviară scoasă din uz pentru un singur pasager: o elevă de liceu pentru care trenul face doar două opriri în această stație, o dată când fata pleacă la cursuri și a doua oară când se întoarce. Ineditul situației a ajuns la urechile internauților din lumea întreagă.

De ani de zile, acest singur pasager așteaptă în gara Kami-Shirataki din insula nordică Hokkaido. Totul pare a fi o scenă desprinsă dintr-un film.


Singurul pasager care calcă peronul gării este o elevă care merge zilnic la școală 

Dar, potrivit Agerpres, povestea este reală și are la bază o decizie pe care Căile Ferate Japoneze,  grupul care operează rețeaua feroviară a țării, a luat-o în urmă cu trei ani.

Compania feroviara a ajustat orarul trenului după programul fetei

La acea vreme, numărul pasagerilor în stația Kami-Shirataki a scăzut semnificativ din cauza poziției sale izolate, iar serviciile de transport de marfă au încetat și ele. Căile Ferate din Japonia se pregăteau să închidă gara pentru totdeauna, când au observat că aceasta încă era utilizată în fiecare zi de o elevă. Așa că au decis să păstreze gara deschisă pentru ea până la absolvirea cursurilor. Compania chiar a ajustat orarul trenului în conformitate cu programul fetei. Eleva, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, urmează să termine liceul în luna martie, moment în care gara va fi în cele din urmă închisă.

"De ce nu ar trebui să vreau să mor pentru o țară ca aceasta, când guvernul este gata să facă atâta efort în plus doar pentru mine?"

Oamenii 'își scot pălăria' în fața guvernului japonez pentru că face din educație o prioritate de top. "De ce nu ar trebui să vreau să mor pentru o țară ca aceasta, când guvernul este gata să facă atâta efort în plus doar pentru mine", a scris un comentator pe Facebook. "Acesta este sensul unei bune guvernări, de a răzbate până la nivelul oamenilor de rând. Fiecare cetățean contează. Niciun copil lăsat în urmă!"

Alții deplâng dificultățile cu care se confruntă Căile Ferate în Japonia rurală. Cu natalitatea care a scăzut la niveluri record, îmbătrânirea populației și pericolul de a pierde o treime din populație până în 2060, Japonia se confruntă cu o serie de crize, inclusiv un surplus de locuințe vacante și o forță de muncă în scădere. Sistemul feroviar al națiunii este afectat de aceste schimbări.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe