Antena Căutare

Kakarratul, creatura fără ochi de dimensiuni mici care i-a uimit până și pe experți. Ce este și unde a apărut animalul misterios

O creatură fără ochi și de dimensiuni mici i-a uimit până și pe experți. Ce este Kakarratul și unde a apărut animalul misterios!

Kakarratul, creatura fără ochi de dimensiuni mic
Kakarratul, creatura fără ochi de dimensiuni mici care i-a uimit până și pe experți. | Shutterstock.com

O cârtiță fără ochi și extrem de rară a fost observată de curând de către cercetătorii din Australia care au rămas uimiți de prezența creaturii în acea zonă.

Cârtița marsupială nordică este extrem de evazivă, iar în prezent autoritățile nu știu numărul exact de exemplare care trăiesc în acest moment.

Citește și: O creatură misterioasă care arată ca un glob ocular a înfiorat oamenii. Ce este monstrul de mare și ce recomandă experții

Iată de ce această creatură i-a uimit pe oamenii de știință, dar și pe internauți, prin prezența ei în Australia.

Kakarratul, surprins în Australia

Cârtița marsupială nordică poartă și denumirea de Kakarrat și în general trăiește într-una dintre cele mai îndepărtate părți ale națiunii. Din cauza comportamentului fugar pe care aceste cârtițe îl au, oamenii de știință încă nu cunosc care este numărul exact de exemplare din această specie atât de rară.

Animalul păros și fără ochi are mărimea unei palme și o coadă scurtă și plată care o diferențiază de alte specii comune. Părul acestor creaturi este blond - auriu, iar membrele lor sunt adaptate pentru săpat și pentru a le ajuta să supraviețuiască în mediul lor subteran.

Kakarratul este un animal observat extrem de rar, deoarece acesta apare doar de câteva ori la suprafața pământului în decursul unui deceniu, potrivit bbc.com.

Exemplarul găsit a fost întâlnit de către Rangerii Kanyirninpa Jukurrpa Martu - proprietarii tradiționali ai zonei care folosesc cunoștințele culturale și locale pentru a-și îngriji pământul - în timp ce lucrau în Marele Deșert de Nisip, care se află la aproximativ 1.500 km (aproximativ 932 mile) de Perth.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Veste incredibilă! KJ Martu Rangers au zărit un alt Kakarratul evaziv (cârtiță marsupială) în Martu Ngurra. Aceasta marchează a doua observare în doar șase luni, un eveniment rar, deoarece de obicei sunt raportate doar cinci până la zece observări în Australia în fiecare deceniu.

Kakarratul este o creatură fascinantă care „înoată” prin nisipul deșertului vestic al Australiei. Spre deosebire de majoritatea mamiferelor care lasă în urmă tuneluri goale, Kakarratul sculptează o potecă și o umple pe măsură ce merg, strângându-și corpul înainte prin nisip. În ciuda faptului că sunt orbi, ei navighează cu experiență în subteran și își folosesc nasul și fruntea înțepenite ca un berbec pentru a îngropa” este explicația oferită de Kanyirninpa Jukurrpa.

Citește și: A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt

Creaturie sunt destul de neobișnuite chiar și pentru specialiștii în domeniu, existența lor fiind chiar un mister pentru majoritatea oamenilor.

„[Cunosc] pe cineva care a văzut unul, dar nu știa ce este – a crezut că este un pui de cobai”, a spus expertul în fauna sălbatică din deșert, Gareth Catt pentru BBC.

Kakarratul este un animal care se îngroapă și care trăiește în dunele din nisip din deșerturile izolate și care petrec extrem de puțin timp la suprafață.

„[Ei] aproape înoată prin nisip, așa că principala tehnică de cercetare pentru ei este să sape șanțuri și canale pentru a-și căuta găurile.” a mai adăugat expertul.

Faptul că au fost văzute două astfel de exemplare în decursul a șase luni este uimitor spun specialiștii, mai ales că se cunosc extrem de puține lucruri despre această specie.

Citește și: Creatura care arată ca un ou de extraterestru i-a speriat pe localnici. Ce se crede despre exemplarul ciudat

Deșii oamenii tind să creadă că nu există multe forme de viață în deșert, specialiștii susțin opusul povestind despre faptul că în astfel de medii este plin de animale unice.

„Dacă ai observa o mulțime de animale sălbatice într-un deșert și nu ai ști ce sunt, ar părea foarte neobișnuit”, spune Catt, expert în domeniu.

Are doar 13 ani, dar trăiește ca o vulpe. Ce spun părinții adolescentei care poartă mască și se comportă ca animalul săl... Un bărbat și-a înscenat moartea ca să scape de pensia alimentară. Câți bani îi datorează fostei soții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x