Un artist diagnosticat cu autism uimeşte lumea cu talentul său. Stephen desenează din memorie, în cel mai mic detaliu, marile oraşe ale lumii. O singură privire asupra panoramelor îi e de ajuns, ca să ţină minte fiecare clădire, stradă sau copac. Decorat de Prinţul Charles, artistul autist are acum propria galerie în centrul Londrei
Aşa începe orice operă a artistului Stephan Wiltshire: cu un scurt zbor cu elicopterul, deasupra marilor metropole ale lumii. Din Istanbul, până în Mexico City, şi din New York, până în Singapore - doar câteva minute îi sunt suficiente, ca să reţină şi să reproducă, în cel mai mic detaliu, oraşele pe care le vede. După zbor, începe adevărata magie.
Doar din memorie, tuşă cu tuşă, Stephan desenează străzile, zgârie-norii şi parcurile, fără să dea greş. În faţa spectatorilor uimiţi, oraşele prind viaţă pe panourile de câţiva metri.
Memoria lui fantastică are o explicaţie surprinzătoare: Stephan are autism. O afecţiune care, pentru el, nu e o condamnare, ci un dar. A fost diagnosticat încă de la vârsta de trei ani şi, abia la cinci ani, a rostit primele cuvinte din viaţa lui: "creion" şi "hârtie". A comunicat, în schimb, prin schiţe detaliate şi caricaturi ale profesorilor săi. La opt ani, însuşi premierul Marii Britanii i-a comandat un tablou. Iar la 13 ani, Stephan Wiltshire a lansat prima lui carte de desene.
De atunci, viaţa artistului cu autism e o aventură. Zeci de milioane de oameni i-au admirat opera. Puţini îi ştiu însă povestea. În ciuda memoriei extraordinare, Stephan are încă dificultăţi în viaţa de zi cu zi: se orientează greu şi chiar s-a rătăcit o dată, timp de zeci de minute, prin New York. Dar afecţiunea îi dispare ca prin minune când se află. la volan. După artă, maşinile reprezintă marea lui dragoste. Are o colecţie impresionantă, de 70 de automobile de epocă.