Antena Căutare

La ce folosește buzunarul mic de la blugi, de fapt! Rolul neștiut al capselor metalice de la pantaloni

Oricine care a purtat măcar o dată în viață o pereche de blugi a observat faptul că eixstă un buzunar mai mic, separat de celelalte patru, prins cu capse. Care este rolul acestuia și de ce toți blugii au capse?

La ce folosește buzunarul mic de la blugi, de fapt! Rolul neștiut al capselor metalice de la pantaloni Galerie
De ce au blugii un buzunar mic prins cu capse metalice

Cu siguranță ai văzut că orice pereche de blugi are patru buzunari mari și unul mai mic, pe care lumea îl mai folosește în prezent pentru ținut bricheta în siguranță, în cazul fumătorilor.

LA CE FOLOSESC CAPSELE DE LA BLUGI

Prins cu capse metalice, acesta a avut un rol extrem de important de-a lugnul timpului!

Pentru cei care nu știu, primii blugi inventați de Levis Strauss aveau patru buzunare: unul la spate și două în față (dintre care unul mare și unul mic). Ulterior, modelul a fost schimbat și a ajuns la varianta cu cinci buzunare, așa cum o știm azi.

citește și: Incredibil! Cum se fac blugii cu ajutorul laserului

În primul rând să elucidăm misterul capselor! Blugii erau înainte purtaţi de clasa muncitoare care era expusă la muncă fizică dură.

La ce folosește buzunarul mic de la blugi, de fapt! Rolul neștiut al capselor metalice de la pantaloni

De ce au blugii un buzunar mic prins cu capse metalice

De ce au blugii un buzunar mic prins cu capse metalice

În 1870, când era în toi goala după aur, muncitorii alegeau să poarte blugi pentru faptul că aveau buzunare și erau perfecți pentru strângerea aurului.

Totuși, mediul aspru ducea inevitabil la deteriorarea rapidă a acestora. De aceea, soția unui muncitor a mers la un croitor celebru al vremii, pe nume Jacob Davis, și i-a cerut să-i facă soțului său niște pantaloni mult mai rezistenți.

citește și: Și-a pictat pe piele niște blugi și a ieșit din casă doar în lenjerie intimă. S-a plimbat pe stradă în voie și nimeni nu a observat!

Priceput, croitorul a decis să pună capse pe zonele cele mai predispuse la descusut, precum buzunarele sau fermoarele. Ideea a fost un real succes și s-a păstrat de-a lungul timpului. Ulterior, micul buzunar a folosit nu doar celor care ascundeau aurul. Oamenii l-au utilizat pentru a pune aici ceasul de buzunar, mărunțiș, bani, documente, hârtii importante, bijuterii sau alte obiecte de valoare!

Modalitatea de testare pentru COVID-19 s-ar putea schimba! Rezultatul, gata în 15 secunde! „Va fi gratuit și la îndemână... Calendar ortodox august 2020. Care sunt principalele sărbători religioase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x