Antena Căutare

Liftul care pleacă de pe Pământ și ajunge în spațiu! La ce va folosi

Oricât de greu ar părea de crezut, oamenii de știință sunt pe cale să testeze un lift spațial, ce va face legătura dintre Pământ și Stația Spațială Internațională!

Japonia va realiza pe 11 septembrie primul test al ascensorului spaţial pe care-l construieşte în scopul transportării materialelor şi oamenilor de pe Pământ pe Staţia Spaţială Internaţională.

O echipă formată din oameni de ştiinţă din cadrul mai multor instituţii japoneze va iniţia peste doar câteva zile primul test al liftului spaţial pe care Japonia speră să-l poată folosi ca o alternativă la transportul cu rachetele dintre planeta noastră şi orbita acesteia.

ANUNȚ ISTORIC făcut de NASA! Există APĂ pe Marte! Noile descoperiri ar fi o dovadă că există viață pe Planeta Roșie

Liftul spaţial este descris de cercetători ca o maşină care se va deplasa pe un cablu care face legătura între Pământ şi Staţia Spaţială Internaţională, transportând atât resursele necesare vieţii în spaţiu şi experimentelor ştiinţifice, cât oameni.

Primul test va viza transportarea unui container. Acesta va fi însoţit de doi sateliţi cubici cu latura de 10 centimetri, ce vor fi folosiţi pentru a monitoriza telemetria transportului şi a transmite imagini.

Liftul care pleacă de pe Pământ și ajunge în spațiu! La ce va folosi

Containerul şi cei doi sateliţi însoţitori vor pleca pe 11 septembrie de la Centrul Spaţial Tanegashima având ca destinaţie Staţia Spaţială Internaţională.

Oamenii de ştiinţă vor să vadă cum face faţă ascensorul, cablul şi echipamentul auxiliar condiţiilor din spaţiu, razelor cosmice, meteoriţilor şi, nu în ultimul rând, deşeurilor spaţiale rămase în urma altor misiuni umane în spaţiu.

Liftul spaţial ar urma să se deplaseze cu o viteză de 200 de kilometri pe oră, iar o călătorie până la Staţia Spaţială Internaţională va dura 8 zile.

Japonezii spun, însă, că acesta va fi mai sigur şi mai ieftin decât transportul cu racheta. Costul mediu al unui kilogram transportat cu racheta este de 22.000 de dolari. În cazul liftului spaţial, acesta va scădea la 200 de dolari, arată news.ro.

Consultantul tehnic al proiectului, gigantul japonez Obayashi, mai este implicat într-un proiect similar – propriul lift spaţial – care va fi gata până în 2050.

Un mentalist a vorbit cu spiritul prințesei Diana și au ieșit la iveală detalii CUMPLITE! „Mă tem că Anglia...”... Video doar pentru CURAJOȘI! O femeie s-a demachiat complet și lumea a avut un ȘOC!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x