Căutare Live

Lucruri nestiute despre Michelangelo: Era autist si isi petrecea noptile la morga!

Michelangelo Buonarroti, unul dintre cei mai mari artisti ai Renasterii italiene si autorul celebrei picturi de pe bolta Capelei Sixtine, "Crearea lui Adam", suferea de autism. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca artistul obisnuia sa isi petreaca noptile in morga, unde facea disectii ale cadavrelor la lumina lumanarii.

Descoperirea a fost publicata in Journal of Medicine. Cercetatorii au analizat mai multe documente care datau din secolele XV - XVI despre viata lui Michelangelo si au ajuns la concluzia ca acesta suferea de autism, fiind "preocupat cu propria realitate". De asemenea, el avea dificultati in a lega relatii cu ceilalti oameni.

Mai mult, cercetatorii au descoperit ca Michelangelo era extrem de interesat de corpul uman. De aceea, el obisnuia ca noaptea sa fuga din casa spre morga, unde diseca, la lumina lumanarii, cadavre, iar apoi desena organele in cel mai mic detaliu. Se pare ca, tocmai aceasta activitate a dus la inrautatirea starii lui de sanatate. Artistul slabise foarte mult si era aproape de nerecunoscut in fata apropiatilor sai.

Insa, toate acestea l-au ajutat sa creeze cele mai frumoase opere de arta. "Crearea lui Adam", faimoasa pictura de pe bolta Capelei Sixtine, este una dintre cele mai pretioase picturi din lume. El a lucrat timp de patru ani pentru realizarea acesteia. La final, se spune ca Michelangelo a ramas cu muschii gatului blocati, din cauza pozitiei pe care o avusese in timp ce pictase.


S-a inventat pizza asezonata cu votca!... Noaptea Cercetatorilor, locul de intalnire al actualilor si viitorilor oameni de stiinta...
Ultimele știri