Antena Căutare

Lumea vazuta prin ochii unui daltonist

Daltonismul este un defect al vederii care consta in incapacitatea de a distinge culorile, in special rosu de verde. Pline de culoare, picturile lui Van Gogh ascundeau, totusi, un secret: artistul nu vedea lumea prin ochii majoritatii, ci avea un univers propriu al culorilor. Unul daltonist.

Un expert in stiinta culorilor a vrut sa afle de ce Van Gogh avea aceasta viziune coloristica asupra picturilor sale. Iar raspunsul poate schimba modul in care l-am vazut acum pe Maestru. Era daltonist. Asa ca japonezul Kazunori Asad a luat cateva fotografii normale, le-a transformat culorile si a ajuns la o singura concluzie: umbrele intunecate si nuantele masive de gri dovedesc faptul ca marele pictor era, intr-adevar, daltonist.

El a folosit o tehnologie noua, prin care a schimbat nuantele picturilor lui Van Gogh, astfel incat sa se plieze pe viziunea coloristica a majoritatii. "Gogh cu siguranta vedea culorile altfel. Un prieten de-al meu mi-a spus odata: Vezi? Gogh era daltonist, dar cu toate acestea a ajuns sa fie considerat geniul geniilor in pictura. Cine a zis ca daca nu vezi culorile asa cum sunt, nu poti deveni pictor? Talentele nu trebuie niciodata contestate", a mai spus expertul japonez.

Nu rata GALERIA FOTO de mai sus!

Foto: Daily Mail

Top 10 cei mai inteligenti oameni in viata si realizarile lor geniale!... SUA: Avioane in regim de taxi pentru bogatii lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x