Antena Căutare

Maghiarii au pus in scena legenda Mesterului Manole, la Cetatea Devei

Cetatea Devei a prins viata ieri. Cativa turisti unguri veniti in excursie tocmai din Budapesta s-au gandit sa imbine utilul cu placutul. Sa viziteze, dar sa se si distreze. Tinerii au pus in scena legenda Mesterul Manole, varianta maghiara. Si a fost spectacol.

Romanii il au pe mesterul Manole. Dar si ungurii il au pe Kelemen. Legenda maghiara spune ca Cetatea Devei este locul unde un mester ungur si-a zidit sotia pentru a cladi fortificatia. Iar turistii veniti ieri in excursie au vrut sa puncteze povestea. Erau 200 cu totii. Au tras la sorti si 12 dintre ei au devenit actori de ocazie.

“A fost o experienta minunata. Am fost un pic speriata dar a fost fantastic. A fost un joc frumos pentru noi”, a spus una dintre participante.

Evident, sutele de turisti maghiari au savurat spectacolul. A fost clar un succes. Asa ca organizatorul excursiei planuieste deja urmatoarea vizita in Cetatatea Devei. Evident, cu un alt val de turisti.

Cu pianul in intersectie: Dotan Negrin, un artist care traieste visul american pe strada... Printul Harry primeste sfaturi de la Pippa! Cum sa dai o petrecere reusita!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x