Antena Căutare

Cu pianul in intersectie: Dotan Negrin, un artist care traieste visul american pe strada

Nu are casa, dar nici nu simte nevoia. Canta in strada, dar castiga mai bine decat alti muzicieni care sunt angajati cu carte de munca. Un tanar american care nu si-a putut gasi de lucru dupa facultate a decis sa devina cantaret ambulant. Inceputul a fost greu. 

Multi muzicieni viseaza sa cante pe Broadway. Dotan Negrin si-a implinit acest vis fara nicio problema: el canta, oricand doreste, pe celebrul bulevard al teatrelor din New York. Ce-i drept, nu in vreuna din sali, ci direct pe trotuar, la pianul sau mobil.

La fel ca foarte multi tineri din generatia sa, Negrin nu si-a putut gasi o slujba stabila in America, cea lovita de criza. A incercat de toate: actorie, taximetrie, chiar si negustorie. Dar nimic n-a mers. Asa ca s-a hotarat sa-si scoata pianul in strada si sa cante pentru bani. “Cred ca multi se uita cam ciudat la tine cand faci asta. Cand am inceput, eram atat de jenat... Dar apoi, incet-incet, asta chiar m-a intarit, m-a ajutat sa am mai multa incredere in propriile forte”, spune el.

Tanarul pianist nu s-a multumit cu publicul din New York. A ajuns si in alte orase din tara si chiar din Canada. Doar cu pianul si cu fanul lui numarul unu: cainele Brando.

Au urmat si turneele. Trei, intr-un an si jumatate. Asta a insemnat concerte in strada in 53 de orase. Iar castigul a fost pe masura efortului: 350 de dolari pe zi. Motiv pentru care tanarul este convins acum ca si-a gasit locul de munca ideal.

foto: Facebook.com / Dotan Negrin

Depeche Mode anunta daca vine in 2013 in Romania! Live!... Maghiarii au pus in scena legenda Mesterului Manole, la Cetatea Devei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x