Antena Căutare

Un pas important pentru salvarea Planetei! Mâncare produsă din aer și apă plină de proteine! Ce țară a descoperit rețeta!

Un pas important pentru salvarea Planetei! Mâncare produsă din aer și apă plină de proteine! Ce țară a descoperit rețeta!

În curând vom putea consuma un aliment miraculos preparat doar din apă și aer! În ce țară s-a descoperit rețeta acestui aliment atât de hrănitor!

Nu mai este niciun secret că schimbările climatice care au loc în lume sunt datorate în mare parte și modificărilor la nivelul faunei.

Fiecare animal are contribuția lui la nivelul pământului, iar prin reducerea numărului de animale, apar modificări globale care afectează viața pe Terra.

În curând alternativa la mâncarea de origine va fi alimentația de origine vegetală, care va cuprinde legume și fructe. Vestea proastă este că pentru instalare unor tehnici noi de agricultură, se vor efectua defrișări masive care vor afecta și de această dată schimbările climatice.

Care sunt soluțiile în acest caz pentru a salva Planeta?

Ei bine, nimic mai mult sau mai puțin decât crearea unor alimente care să nu conțină aproape nimic, dar să fie hrănitoare. De acest lucru se ocupă o companie finlandeză, Solar Foods, care a început să producă alimente pe bază de electricitate, apă și dioxid de carbon.

Pare greu de crezut, dar este foarte adevărat!

Pasi Vainikka, CEO al companiei, explică faptul că au conceput o cale de a produce o pulbere albă groasă și fără gust, care să fie cheia unei alimentații noi să sănătoase. Procesul de realizare a acestei biomase este similar cu fermentația: este o bioprocesare, care în loc să se utilizeze zaharuri, utilizează electricitatea și dioxidul de carbon.

Această substanță este îmbogățită ulterior cu săruri și alți nutrienți anorganici. Obiectivul companiei este de a produce un milion de kilograme de substanță pe an.

Partea interesantă este că această pulbere este bogată în proteine, dar nu seamănă cu nici un fel de hrană cunoscută, cum ar fi un mușchi de vită sau un file de ton.

Sun foods dorește ca în viitor, această substanță să fie introdusă inițial ca aditiv în diferite alimente, cum ar fi pâinea sau ciocolata, iar ulterior să fie consumată independent.

De asemenea, această substanță se poate consuma cu garnitură pentru mai multe feluri de mâncare, cum ar fi tocană, orez, etc.

Cifrele sprijină proiectul Solar Foods: compusul miraculos ar putea fi fabricat în zonele deșertului, unde energia solară este mult mai ieftină, suprafața necesară ar fi de aproximativ 110.000 de kilometri pătrați

Șoc pentru un cetățean originar din Vaslui după ce a primit o înștiințare de la ANAF! Milioane de români se pregătesc pe... Cine este polițistul care a anunță radarul pe Facebook? „Noi nu suntem Bau-Bau”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x