Pare greu de crezut, dar este pe cat se poate de adevarat. Potrivit BBC News, compania infiintata de Gabor si Andras Forgacs, tata si fiu, intentioneaza sa duca printarea 3D la un alt nivel. Unii oameni de stiinta au reusit chiar sa creeze alimente, precum ciocolata.
Cu toate acestea, printarea, daca se poate numi asa, tesuturilor unei finite este greu de realizat, dar… nu imposibil! Gabor Forgacs subliniaza faptul ca „Noi printam tesut viu, celulele sunt vii cand le printam”.
Mai mult, echipa Modern Meadow a reusit sa produca un prototip de carne artificiala, ce insa nu este comestibila, cel putin deocamdata. Pentru aceasta, au nevoie de celule stem de la un animal prin biopsie. Dupa ce aceste celule s-au multiplicat de mai multe ori, ele sunt puse intr-un cartus-bio, ce inlocuieste cerneala traditionala a unei imprimante. Asa apare CARNEA SCOASA LA IMPRIMANTA.
Doua bauturi asemenatoare, dar atat de diferite. Vezi AICI care sunt deosebirile dintre Pepsi si Cola... Plaja de sticla: tonele de gunoi aruncate au creat o minunatie...