Căutare Live

Manuscrise apartinand unor personalitati marcante, scoase la licitatie. Cat costa o scrisoare marca Thomas Jefferson

Dickens, Beethoven, Van Gogh si John Lennon sunt doar cateva din personalitatile ale caror scrisori si manuscrise vor fi vandute la licitatie, peste doua saptamani, in California. Documentele apartin, in prezent, unui colectionar privat, iar expertii prevad ca vanzarea ii va aduce intre cinci si opt milioane de dolari.

Expertii nici macar nu se pot hotara care documente sunt cele mai valoroase. Colectionarul, un american care doreste sa ramana anonim, a adunat manuscrise cu tot felul de semnaturi celebre: de la "parintii fondatori" ai Statelor Unite, ca George Washington si Thomas Jefferson, pana la vedete apropiate de zilele noastre. Printre ele, Walt Disney si sportivul Joe Di Maggio, prezent cu o scrisoare de scuze catre viitoarea sa sotie, Marilyn Monroe.

Artistii si mai ales muzicienii sunt bine reprezentati. Vincent van Gogh este autorul unei scrisori emotionante catre doi soti pe care i-a si pictat. O alta scrisoare este semnata de Beethoven, in timp ce de la George Gershwin vine o partitura a celebrei sale Rapsodii Albastre. Poate si mai pretioasa este o scrisoare a lui John Lennon.

Colectionarii care prefera cartile tiparite pot, si ei, sa achizitioneze, la alta licitatie, o raritate aproape nepretuita. Este vorba de un exemplar al primei carti aparute in America de Nord, un volum de psalmi tiparit in 1640. Lucrarea, evaluata la 20 de milioane de dolari, este pusa in vanzare de o veche biserica din Boston, care spera sa faca rost de fonduri pentru renovare.

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri