Antena Căutare

Bijuterii NEMAIVĂZUTE care i-au aparținut reginei Maria Antoaneta, suverana „exceselor”, licitate. Prețurile sunt EXORBITANTE

Diamante și perle nemaivăzute în public care i-au aparținut reginei Maria Antoaneta a Franței, suverana „exceselor”, vor fi scoase la licitație de casa Sotheby's, pe 12 noiembrie, în Geneva.

Diamante și perle nemaivăzute în public care i-au aparținut reginei Maria Antoaneta a Franței, suverana „exceselor”, vor fi scoase la licitație de casa Sotheby's, pe 12 noiembrie, în Geneva.

Casa de licitații Sotheby's va licita peste 100 de loturi, toate deținute de familia Bourbon-Parma.

„Aceasta este una dintre cele mai importante colecții de nijuterii regale ce au ajuns vreodată pe piață. Păstrate în discreție, niciodată văzute în public, bijuteriile din această colecție extraordinară oferă o imagine fascinantă a vieții acestei familii de-a lungul secolelor”, a spus Daniela Mascetti, reprezentantă a Sotheby’s Europe.

Un pandantiv cu diamant al reginei Maria Antoaneta, care include o perlă naturală, este estimat la două milioane de dolari.

Un colier cu peste 300 de perle naturale a fost estimat la 300.000 de dolari, iar o pereche de cercei cu perle, la 50.000 de dolari.

„Renumită pentru extravaganță și splendoare, Maria Antoaneta, soția lui Ludovic al XVI-lea, fost rege al Franței și al Navarei, este portretizată adesea purtând perle”, a notat Sotheby's.

Un set de bijuterii cu 95 de diamante care au fost deținute de regină sunt estimate la 500.000 de dolari.

O tiară cu diamante ce i-a fost oferită de împăratul Franz-Josef strănepoatei lui, arhiducesă Maria Anna a Austriei la nunta ei din 1902 cu Elias de Bourbon, duce de Parma, a fost estimată la 120.000 de dolari.

Atunci când Maria Antoaneta și copiii ei au încercat să scape de Revoluția Franceză, în martie 1791, bijuteriile au fost scoase din țară, prin intermediul unui confident din Bruxelles. Acesta i le-a dat nepotului reginei, împăratul Austriei, care apoi i le-a dat singurului copil al suveranei care a supraviețuit - Marie-Thérèse-Charlotte a Franței.

„Cele mai multe bijuterii din colecție i-au fost date lui Robert I (1848-1907), ultimul duce de Parma și Piacenza ajuns suveran, de către mama lui, Louise a Franței (1819-1864), nepoată a regelui Carol al X-lea al Franței și străneapotă a reginei Maria Antoaneta”, potrivit casei Sotheby's.

Pe 16 octombrie 1793, în toiul Revoluției Franceze, Maria Antoaneta a murit executată prin ghilotinare. În următoarea lună, Ludovic al XVI-lea al Franței a avut o soartă similară.

Nu există cuvinte, doar lacrimi! Momentul emoționant în care un copil, cu un picior amputat, aleargă pentru prima dată (... Un raton a devenit celebru! Animalul a fost capturat după ce a escaladat un zgârie-nori. VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x