Antena Căutare

Marijuana, inspirația unor cunoscute melodii Beatles. Dezvăluirile lui Paul McCartney

Ai crede că sunt melodii de dragoste, dar, de fapt, sunt despre marijuana. Paul McCartney a dezvăluit că una dintre cunoscutele melodii Beatles a avut ca inspirație marijuana, nicidecum dragostea pentru o femeie

Ai crede că sunt melodii de dragoste, dar, de fapt, sunt despre marijuana. Paul McCartney a dezvăluit că una dintre cunoscutele melodii Beatles a avut ca inspirație marijuana, nicidecum dragostea pentru o femeie

Trupa The Beatles rămâne în istoria și în memoria tuturor celor care le-au îndrăgit melodiile ca fiind grupurile cu cea mai mare influență pentru Era Rock ce a urmat. Membrii grupului au fost John Lennon (vocal, chitară ritmică), Paul McCartney (vocal, chitară bas), George Harrison (chitară solo) și Ringo Starr (baterie).

Formarea trupei The Beatles și succesul ei

Inițial The Four Fabs au avut ca țintă generațiile de tineri rezultate de după al Doilea Război Mondial, în special în țările de limbă engleză, precum Regatul Unit, SUA, Canada și Australia, dar au devenit după anul lor cel mai glorios, 1964, iubiți și admirați de multiple generații.

În timp ce inițial au devenit faimoși pentru ceea ce unii au etichetat drept muzică pop, lucrările lor de mai târziu au realizat o combinație de laude atât din partea criticilor cât și din partea ascultătorilor inegalată în secolul XX. În cele din urmă, ei și-au dovedit nu doar talentul de muzicieni, au pășit granița spre cinematografie, și în particular, în cazul lui John Lennon este vorba de activism politic.

În 2004 revista Rolling Stone clasa trupa The Beatles pe locul 1 pe lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor. În conformitate cu aceeași revistă, muzica inovativă a trupei The Beatles și impactul cultural au ajutat la definirea anilor 1960.

Inspirația trupei The Beatles

Prima oară când cei de la The Beatles au încercat marijuana a fost în 1964, cu Bob Dylan.

Pe 24 iulie 1967, cei patru membrii ai trupei și managerul lor, Brian Epstein, semnau o petiție care a apărut mai apoi în The Times, în care ei cereau legalizarea marijuanei. Când vine vorba de unde își primeau acești artiști inspirația, ai putea fi surprins de răspunsul pe care îl afli. Un exemplu excelent este melodia lui John Lennon “Lucy in the Sky With Diamonds”.

Din cauza cântecului de natură psihedelică, dar și inițialele din titlul cântecului, mulți au crezut că acesta a fost scris despre LSD. John Lennon a negat aceste afirmații, indicând faptul că “Alice în Țara Minunilor“ l-a inspirat pentru a scrie acest cântec.

Cu toate acestea, piesele celor de la The Beatles “The Ballad of John and Yoko” și “In My Life” au fost scrise după ce aceștia consumaseră marijuana. Piesa lui Paul McCarthy “Got to Get You Into My Life”, deși inițial te face să crezi că este despre o femeie, artistul a negat la vremea sa că ar fi așa. Desigur, acest lucru i-a atras pe critici să afirme că e vorba de droguri din nou.

Mai mult decât atât, Paul a recunoscut că a scris o odă despre marijuana. Artistul susținea că se bucura de consumul de marijuana pentru că aceasta nu avea atâtea efecte negative asupra sa precum se întâmpla în cazul alcoolului sau al altor pastile.

Citește și:

7 minute magice sau cea mai lungă piesă la vremea ei!"Hey Jude", melodia scrisă de McCartney, în maşină, în mai puţin de o oră, pentru fiul lui Lennon: "Am schimbat numele din refren. Sună mai bine aşa"

John Lennon a vrut să-l aducă pe Eric Clapton în ”The Beatles”, după plecarea lui George Harrison. ”Dacă ăsta nu apare până marți, îl sunăm pe Clapton! Punct!”

Paul McCartney, unul dintre legendarii membri ai trupei The Beatles, în ''Pirații din Caraibe 5''. Ce rol va avea și cum va arăta artistul

Sursă foto :hepta.ro

Au între 60 și 80 de ani și se scufunda la adâncimi impresionante în ocean pentru a-și întreține familiile! Se luptă, fa... Și-a strigat oful, în versuri! Polițista din Pașcani care a arătat țării cum arată „mașinile morții”, o nouă postare dev...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x