Antena Căutare

Mărturiile pacientelor după scandalul din Mehedinți. „Doamna asistentă nu s-a purtat urât, i-a explicat că îşi face datoria”

Două paciente internate în același salon cu tânăra de 16 ani au fost martorele disputei dintre aceasta și asistenta spitalului. Incidentul a avut loc în spitalul din Drobeta Turnu Severin, când o asistentă a fost filmată în timp ce țipa la o pacientă și la mama acesteia.

Două paciente internate în același salon cu tânăra de 16 ani au fost martorele disputei dintre aceasta și asistenta spitalului. Incidentul a avut loc în spitalul din Drobeta Turnu Severin, în noaptea de 17 iulie, când o asistentă a fost filmată în timp ce țipa la o pacientă și la mama acesteia. Martorele au cu totul altă poveste despre incident.

Cele două femei, în vârstă de 68 și 72 de ani, susțin că nu îi pot reproșa nimic asistentei medicale, aceasta fiind provocată de către pacientă și mama sa.

„A făcut gălăgie, s-a sculat mamă-sa, s-a dus după asistentă, că o dor burta şi picioarele. I-a făcut o injecţie, apoi cred că a durat tot scandalul o oră. Era nervoasă că nu i-a venit doctoriţa ei. Doamna asistentă nu s-a purtat urât, i-a explicat că îşi face datoria.” , spune una dintre femei.

„Toată ziua fata a stat cu telefonul în mână. Seara din somn am auzit-o că se văita. Mama sa nu ştiu ce tot îi făcea pe acolo, că la un moment dat s-a enervat şi a devenit agitată şi ţipa. A venit doamna asistentă care era de serviciu, i-a făcut o injecţie, dar şi mai tare plângea. Nu ştiu ce i-a zis mama fetei acolo la cabinet, doamna asistentă a venit din nou şi i-a zis că i-a făcut injecţie, dar ea şi mai tare urla. Căuta să-i explice, dar fata şi mai tare ţipa. Apoi, a început şi mamă-sa să ţipe pe hol că moare fata, iar a doua zi fata s-a plimbat toată ziua la pădure” , declară una dintre femei

Reprezentanții Spitalului din Drobeta Turnu Severin susțin că asistenta medicală nu mai putea să-i dea la acea oră un alt calmant, fiindcă deja i se administraseră doze mari de calmant.

„Conducerea Spitalului Judeţean a demarat o anchetă, iar comisia de etică va analiza, va stabili gradul de vinovăţie ori de nevinovăţie şi va lua măsurile care se cuvin. Adevărul este undeva la mijloc în sensul că aparţinătorii au fost extrem de conflictuali din momentul internării până când s-a petrecut incidentul respectiv. Evident, era noapte, erau dureri şi sigur că lumea întotdeauna este agitată şi speriată în aceste situaţii”, spune medicul Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin.

Adolescenta a fost externată vineri din Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin. Aceasta a fost internată în data de 16 iulie suspectă de apendicită, dar ulterior s-a stabilit că avea o durere la şoldul drept.

Reacția Ministrului Sănătății, Sorina Pintea

„Cu siguranţă neadecvat şi revoltător. Am fost ieri la Mehedinţi, de ieri în Spitalul Judeţean există inspectorii DSP care verifică circumstanţele în care s-a produs incidentul pentru că aceşti inspectori au abilitatea de a verifica calitatea actului medical. Este incalificabil”, a afirmat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății anunță controale în spital, după apariția imaginilor în care pacientă strigă de durere dar și că asistenta va fi dusă în fața unei comisii de disciplină.

Belgian bătut de ciobanii din Colibița, fiindcă le-a speriat caii! Imaginile filmate de martori (VIDEO)... Vreme caniculară în Franța. Record de temperatură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x