Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Mesajul care îți poate închide aplicația WhatsApp

Vulnerabilitatea a fost descoperită în august și a fost deja corectată, dar afectează versiunile anterioare 2.19.246 ale aplicației. Dar pentru a vă asigura că nu pățiți nimic rău, iată ce aveți de făcut.

Acest mesaj îți poate închide WhatsApp-ul și șterge informațiile

https://pixabay.com/

O echipă de cercetători de la Check Point Research a anunțat descoperirea unei vulnerabilități WhatsApp care a permis blocarea aplicației prin simpla trimitere a unui mesaj către un grup.

Această problemă a fost corectată în versiunea 2.19.246 a aplicației, dar pentru a vă asigura că telefonul nu este în pericol, cel mai bine este să o actualizați.

Nu este un proces simplu, deci nu este un lucru pe care un utilizator obișnuit îl poate face, dar într-o postare pe blog au arătat cum prin simpla transmitere a unui mesaj, aplicația a fost închisă pe toate telefoanele care au primit acel mesaj.

Odată făcut acest lucru, utilizatorul nu a mai putut redeschide WhatsApp , deoarece s-ar închide din nou, iar grupul va fi total inaccesibil (informațiile aceluiași ar fi pierdute și ele). De fapt, singura modalitate de a opri blocarea a fost să dezinstalați aplicația, să o reinstalați și să eliminați grupul respectiv.

„În WhatsApp există multe grupuri importante cu conținut valoros”, explică cercetătorii. "Dacă un atacator folosește această tehnică și blochează unul dintre aceste grupuri, toată istoria comunicării va dispărea."

Pentru a ști dacă versiunea noastră de WhatsApp este afectată, accesați Setări , accesați Ajutor și selectați Informații despre aplicație. Va apărea versiunea aplicației. Oricine este mai mare de 2.19.246 va fi în siguranță (adică dacă ultimele trei numere sunt mai mari de 246, nu vom fi în pericol).

Citește și:

Aplicația de WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane. Milioane de oameni vor fi afectați

WhatsApp vă va da în judecată pentru această acțiune!

Recomandari