Mesajul trist și îngrijorător al unui elev, dezamăgit de sistemul de învățământ românesc: "Suntem olimpici la mate şi corijenţi la a trăi. Ce e în interiorul nostru ştim doar noi. Colegi de-ai mei se refugiază în droguri"

Un psihoterapeut a făcut publice gândurile unui adolescent, dezamăgit de sistemul de învăţământ din România şi de relaţia profesor-elev.

Un psihoterapeut a făcut publice gândurile unui adolescent, dezamăgit de sistemul de învăţământ din România şi de relaţia profesor-elev.

"Suntem olimpici la mate şi corijenţi la a trăi. Părinţii şi profesorii ne dau ce au şi ce pot: viaţă trecută prin filtrul propriu, un filtru adesea aburit sau murdărit de propriile lor neînţelegeri, neputinte şi frici. Prea mulţi colegi de-ai mei fie se refugiază în calculator sau droguri, fie sunt deja copleşiţi de depresie şi anxietate.

Dar nici părinţii şi nici profesorii nu ştiu lucrurile astea, ei o ştiu pe-a lor: să învăţăm şi să luăm note bune; ce e în interiorul nostru ştim doar noi sau noi între noi şi ştim că nici cunoştinţele acumulate şi nici notele nu ne ajută când e vorba despre ce simţim.

Din păcate majoritatea nici nu avem cui să le spunem, pentru că nu ne simţim înţeleşi. Nu ştiu de ce învăţăm la şcoală atâtea lucruri, multe nefolositoare, şi nu învăţăm despre cum funcţionam, despre cum să ne creştem copiii, cum să relaţionăm şi cum să înţelegem mai bine viaţa!

Poate dacă profesorii ar veni în clasă şi ne-ar povesti lucruri reale din viaţa lor am fi mai câştigaţi decât învăţând teorii...".

Ultimele știri