Antena Căutare

Miracol și iscusința unui doctor! Un bebeluș de 500 de grame, „mare cât palma mamei lui”, a fost salvat de un medic într-un mod ingenios

Nu mai e deloc un secret că există medici dedicați care ar face orice pentru ca pacienții lor să fie bine și, mai ales, să câștige lupta cu moartea.

Nu mai e deloc un secret că există medici dedicați care ar face orice pentru ca pacienții lor să fie bine și, mai ales, să câștige lupta cu moartea.

Unul dintre aceștia este un neonatolog din Statele Unite ale Americii care a reușit imposibilul: să salveze un bebeluș de 500 de grame, „mare cât palma mamei lui”. Micuța Pixie Griffiths-Grant era atât de mică la naștere, încât doctorii nu i-au dat mai mult de o ora de viaţă. De altfel, nici nu avea cum să cântărească mai mult, având în vedere că a venit pe lume la numai șase luni.

O adevărată „Degețica”

Nașterea ei a fost provocată, deoarece nu se mai hrănea în uter. Era singura ei șansă de a supraviețui. După ce Pixie a fost născută, medicii au fost uimiți cât de mică e. Un medic a venit cu o idee inedită: a pus copilul temporar într-o pungă de plastic specială pentru sandvişuri, pentru a o ajuta să-şi menţină temperatura corpului, până să o transfere în incubator.

Ulterior, fetița a supraviețuit, arătând tuturor cât de puternică este. Micuța a suferit şi numeroase transfuzii, o infecţie urinară, o infecţie la stomac și abia când a ajuns la greutatea de 3.4 kilograme, a putut fi luată acasă de părinţi. Acum, „Degețica” se află în afara oricărui pericol.

Sursă: inspiremore.com

FOTO! De făcut film! A ieșit la alergat, pe stadion, fără să știe ce o așteaptă! O tânără din Vaslui a avut parte de cea... Un suedez a ajuns din greșeală în România, dar a devenit bogat peste noapte! Care a fost cheia succesului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x