Antena Căutare

Motive să zâmbim în 2023. Am putea avea încă două zile libere legale în România anul viitor

În anul 2023 avem nenumărate motive să zâmbim! Potrivit unui proiect de lege, este posibil să ne bucurăm de încă două zile libere legale în România anul viitor. Află în rândurile de mai jos toate detaliile.

Motive să zâmbim în 2023. Am putea avea încă două zile libere legale în România anul viitor.

shutterstock

Potrivit legislației în vigoare, în România există 15 sărbători legale până la acest moment. În cazul în care sunt stabilite și alte zile libere, acestea vor fi anunțate în primele două săptămâni din an, astfel încât companiile și angajații să poată planifica programul. Acestă situație se aplică în cazurile în care se pot crea punți între zilele deja libere și weekenduri pentru a facilita minivacanțe.

Vor exista și minivacanțe în 2023, dar o propunere legislativă inițiată de preşedintele partidului PSD, Marcel Ciolacu, propune și alte două zile pentru a fi libere legal, însă proiectul nu a fost încă adoptat de Guvern.

Câte zile libere de la stat sunt în 2023, aşa cum este prevăzut în Codul Muncii

Sunt în total 15 zile libere de la stat, după cum urmează.

 • 1 ianuarie – duminică – Anul Nou
 • 2 ianuarie – luni – A doua zi după Anul Nou
 • 24 ianuarie – marți – Ziua Unirii Principatelor României
 • 14 aprilie – vineri – Vinerea Mare
 • 16 aprilie – duminică – Paște ortodox
 • 17 aprilie – luni – A doua zi de Paște ortodox
 • 1 mai – luni – Ziua Muncii
 • 1 iunie – joi – Ziua Copilului
 • 4 iunie – duminică – Rusalii
 • 5 iunie – a doua zi de Rusalii
 • 15 august – marți – Adormirea Maicii Domnnului
 • 30 noiembrie – joi – Sfântul Andrei
 • 1 decembrie – vineri – Ziua Marii Uniri
 • 25 decembrie – luni – Crăciunul
 • 26 decembrie – marți – A doua zi de Crăciun

Bugetarii vor avea parte de trei minivacanțe a câte 4 zile libere fiecare, în perioada 21 – 24 ianuarie 2023, 1 – 4 iunie 2023, respectiv 12 – 15 august 2023, potrivit Libertatea.ro.

Bucură-te de zilele tale libere așa cum simți! Ciocolata Lindt este aici să-ți amintească motivele pentru care meriți să te bucuri în timpul liber de cei dragi, de compania prietenilor buni, savurând gustările preferate și oferind cadou o ciocolată Lindt pe gustul fiecăruia. Zilele libere sunt sărbători pentru fiecare dintre noi!

Zilele libere care duc la crearea unor punți între libere legale sși weekend-uri sunt:

 • 23 ianuarie va fi luni – cu o zi înainte de Ziua Unirii Principatelor Române
 • 2 iunie va fi vineri – a doua zi după Ziua Copilului
 • 14 august va fi tot luni – cu o zi înainte de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Citește și: Românii care lucrează în sistemul de stat vor avea noi zile libere în anul 2023. Ce prevede noul proiect

Am putea avea încă două zile libere legale în România anul viitor. Care sunt acestea

PSD a depus la Senat un proiect de lege, iniţiat de preşedintele partidului, Marcel Ciolacu şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în care propune ca zilele de 6 ianuarie (Sărbătoarea Botezului Domnului) şi 7 ianuarie (Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul) să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

”Eu sunt creştin ca şi dumneavoastră, sunt două sărbători mari, Boboteaza şi Sfântul Ion şi nu cred că este cu nimic ieşit din comun ca aceste două zile să fie zile libere”, a spus preşedintele PSD, potrivit News.ro.

Marcel Ciolacu a mai arătat că ”foarte mulţi români participă atât la Bobotează şi foarte mulţi români sărbătoresc Sfântul Ion, iar cei mai mulţi sfinţi sunt de Sfântul Ion”.

Iniţiatorii precizează că în România, potrivit datelor oficiale furnizate de ultimul recensământ din anul 2011, 16.307.004 cetăţeni români sunt creştini ortodocşi, ceea ce reprezintă 86,45% din populaţia totală declarată a ţării.

„Pentru creştinii ortodocşi Praznicul Botezului Domnului sărbătorit anual pe data de 6 ianuarie este sărbătorit şi de către credincioşii romano-catolici, greco-catolici şi penticostali, care, potrivit aceluiaşi recensământ, însumează 7,34% din populaţia României. Sărbătoarea Botezului Domnului (Epifania) sau Bobotează, aşa cum mai este numită în termeni populari, este unică şi prin aceea că, în această zi, cea mai mare parte a credincioşilor ortodocşi sunt prezenţi la biserică pentru a primi Agheasmă Mare; în tradiţia ortodoxă”, se arată în expunerea de motive.

De Sărbători, cadoul perfect este și cel mai simplu cadou, dacă este însoțit de un zâmbet! Și este atât de ușor să zâmbești când experimentezi fericirea autentică, alături de pralinele elvețiene Lindt LINDOR, care se topesc fin. Cu o tradiție ce durează din 1845, maeștrii ciocolatieri Lindt combină experiența și cele mai bune ingrediente, aducând zâmbete pe buzele celor ce aleg să se bucure de o ciocolată de calitate Lindt. Pralinele LINDOR sunt cadoul ideal pentru orice ocazie, cu atât mai mult de Crăciun! Și nu uita: sunt perfecte și pentru a te răsfăța, pentru că atunci când zâmbești, dăruiești!

Citește și: Zilele libere legale care pică în weekend ar putea fi acordate în zilele lucrătoare care urmează. Ce prevede noul proiect de lege

Motive să zâmbim în 2023. Chimicalele care afectează stratul de ozon au scăzut cu 50% și fenomenul poate continua... Motive să zâmbim în 2023. Oamenii de știință susțin că un act de bunătate ne ajută să ne menținem sănătoși...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x