Antena Căutare

Motivul bizar pentru care o femeie a fost nevoită să își scoată toți dinții în timpul sarcinii. Cu ce problemă rară s-a confruntat

Caz medical tulburător, după ce o femeie însărcinată a fost nevoită să renunțe la dantura sa, în urma unor complicații pe perioada sarcinii. O parte dintre dinți i-au căzut în primele săptămâni de sarcină, iar alții au fost grav afectați, astfel că au fost scoși. Care este motivul neașteptat și cu ce problemă rară s-a confruntat tânăra de doar 26 de ani, care acum are proteză.

femeie insarcinata
Motivul bizar pentru care o femeie a fost nevoită să își scoată toți dinții în timpul sarcinii | Pixabay

Mămica în vârstă de doar 26 de ani a aflat că trebuie să își scoată dinții, după ce s-a confruntat cu o problemă neașteptată. Ce mărturisiri a făcut tânăra, care în prezent poartă proteză.

Louise Cooper a povestit recent că a trăit o perioadă de coșmar, iar experiența a fost una traumatizantă. Aceasta nu s-a putut bucura deloc de vestea că urmează să aducă pe lume un bebeluș, deoarece a aflat rapid că se confruntă cu probleme serioase din cauza sarcinii.

Citește și: Ce a putut să facă mama vitregă, fără pic de reținere, chiar când fiica era însărcinată. Mii de oameni au reacționat imediat

Motivul neașteptat pentru care o femeie a fost nevoită să își scoată dinții în timpul sarcinii

Louise Cooper a mărturisit că a rămas șocată atunci când medicii i-au oferit diagnosticul. Starea ei de sănătate s-a deteriorat, iar tânăra a fost nevoită să își scoată dinții. Mămica a rămas fără dantură la șase luni după ce a născut, povestind că a trecut prin clipe de coșmar din cauza situației. Se pare că totul s-a întâmplat din cauza vărsăturilor acide din timpul sarcinii, care i-au distrus dinții. Vezi AICI imaginile.

„Deteriorarea a fost cauzată de vărsăturile acide. Mi-am pierdut primul dinte în jurul săptămânii 16 și s-a întâmplat brusc. Mi s-a spus că va trebui să-mi fie scoși dinții, deoarece erau foarte deteriorați. Mi-am născut fiul în noiembrie 2017 și la șase luni după aceea mi-am scos dinții”, a mărturisit Louise Cooper, citată de Mirrror.

Cu ce problemă rară s-a confruntat tânăra. Afectează doar 1% dintre femeile însărcinate

În luna aprilie a anului 2017, tinerei i s-a pus diagnosticul de Hyperemesis Gravidarum (HG), o afecțiune rară, întâlnită la aproximativ 1% dintre femei, caracterizată prin grețuri și vărsături excesive în timpul sarcinii.

Citește și: O femeie s-a trezit la propria înmormântare. A bătut în sicriu în timpul priveghiului, dar a murit o săptămână mai târziu | Video

„A fost foarte traumatizant. Mulți oameni o compară cu efectele secundare ale chimioterapiei, deoarece simți că mori. Este neplăcut. Este epuizant din punct de vedere emoțional și fizic. Am acceptat faptul că nu am dinți.

Acum am proteze dentare, dar nu sunt cele mai confortabile lucruri de purtat. Însă acum pot ieși din casă chiar dacă nu am dinți..Viața este mai plăcută pentru mine”, a povestit Louise.

Tânăra a mărturisit că a fost imobilizată la pat timp de zile întregi, iar simptomele cu care s-a confruntat fost atât de grave încât consecințele au fost unele cât se poate de dureroase. Vărsăturile acide și extrem de frecvente au dus la probleme dentare severe. Unii dinți au început să cadă de la sine, în timp ce pentru alții a fost nevoită să meargă la medic pentru extracții, aceștia fiind deteriorați și cu probleme.

O bunică de 73 de ani, care se întâlnește cu bărbați cu zeci de ani mai tineri, explică ce o atrage la ei... Ce e bine să ții în portofel ca să ai noroc la bani. Iată și ce culoare atrage ca un magnet cash-ul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x