Antena Căutare

Motivul pentru care cea mai retrasă personalitate, Regina Elisabeta a II-a, evită cu orice preț să file filmată sau fotografiată

Regina Elisabeta a II-a a Angliei este posibil să fie cea mai retrasă persoană cunoscută din lume. În 2015 a devenit monarhul care a condus Marea Britanie cel mai mult din istoria regatului, întrecând-o pe străbunica sa, Victoria, ajungând la cifra de 66 de ani de conducere. În ziua de azi are aproape 70 de ani pe tron. 

Regina Elisabeta a II-a a Angliei este posibil să fie cea mai retrasă persoană cunoscută din lume. În 2015 a devenit monarhul care a condus Marea Britanie cel mai mult din istoria regatului, întrecând-o pe străbunica sa, Victoria, ajungând la cifra de 66 de ani de conducere. În ziua de azi are aproape 70 de ani pe tron.

Iar în această perioadă, ea a vorbit foarte puțin cu mass-media, toată lumea o poate recunoaște de la un kilometru distanță, dar vocea îi este puțin cunoscută, are aceeși expresie facială care maschează sentimentele și desigur o colecție de costume multicolore, mulți căței și secrete.

Motivul pentru care cea mai retrasă personalitate, Regina Elisabeta a II-a, evită cu orice preț să file filmată sau fotografiată

Foarte puțini știu că ea nu s-a născut ca și moștenitor al tronului. Pentru primii 10 ani din viață, nici măcar nu era un membru important al familiei regale. Acest lucru s-a schimbat când bunicul ei, regele Gorge al V-lea a murit în 1936 și asta pentru că următorul succesor la tron era unchiul lui Elisabeta, Edward al VIII-lea, care a abdicat de la tron la doar o lună mai târziu pentru a se putea căsătorii cu o femeie cunoscută în America, Wallis Simpson. Acesta nu avea copii, astfel că următorul la tron a fost fratele său, Albert, tatăl lui Elisabeta a fost următorul la tron.

Albert și-a schimbat numele în Gorge al VI-lea pentru a arăta succesiune, continuitate, faptul că va duce misiunea fratelui său mai departe și că nimic nu s-a schimbat la tron. Astfel că, la doar 10 anișori, Elisabeta a devenit în prima linie la succesiunea la tron, urmând să fie regină.

Regina Elisabeta s-a născut la ora 02:40 dimineața, pe 21 aprilie 1926 și a fost încoronată pe 2 iunie 1953 și a ost văzută la televizor de 20 de milioane de oameni. Primul email scris de regină a fost în 1977 și prima postare pe Instagram a fost făcută în 2019, însă nu ea postează pe rețelele sociale, din 2015 are oameni angajați care se ocupă de imaginea ei în mediul online.

Elisabeta nu a mers niciodată la școală. Aceasta a fost educată și învățată acasa de profesori personali. Ea a fost educată în mare parte de dădaca Marion Crawford care a fost înlăturată din casa regală pentru că în 1953 a scris o biografie, în care a introdus viața familiei regale. Cartea chiar a purtat numele „Mica prințesă”, fără să primească acordul cuiva.

Regina Elisabeta nu are nevoie de permis de conducere deoarece la fel ca în cazul paşaportului, permisele sunt emise în numele Majestăţii Sale. Cu toate acestea are dreptul de a conduce şi nu se sfieşte să o facă. Ultima oară a fost văzută conducând în public anul trecut, în vară, când i-a arătat fostului rege saudit reşedinţa Balmoral, într-o plimbare cu maşina.

Motivul pentru care cea mai retrasă personalitate, Regina Elisabeta a II-a, evită cu orice preț să file filmată sau fotografiată

Întrucât toate paşapoarte britanice sunt tehnic emise în numele Reginei, Majestatea Sa nu are nevoie de un paşaport propriu. „Întrucât orice paşaport britanic este emis în numele Majestăţii Sale, nu este nevoie ca şi Regina să posede unul. În schimb, toţi ceilalţi membri ai familiei regale, inclusiv Ducele de Edinburgh şi Prinţul de Wales, au paşapoarte“, se arată în site-ul oficial al monarhiei britanice.

Regina Elisabeta a II-a vorbeşte cursiv limba franceză. Dovadă stau şi filmările în care conducătorul statului britanic discută cu oficiali francezi fără a avea nevoie de interpret.

Majestatea Sa s-a născut la 21 aprilie 1926, însă suverana este sărbătorită în luna iunie, eveniment marcat de ceremonia „Trooping the Colour“. Astfel sunt sărbătoriţi monarhii britanici din anul 1748 şi semnifică pregătirea steagurilor arătate soldaţilor înainte de război pentru a le recunoaşte.

Monarhul este un fan al echipei de fotbal din nordul Londrei, potrivit lui Jeremy Corbyn. „Ştim că Regina nu împărtăşeşte opinii politice şi nici sportive, dar mulţi localnici se bucură de acest secret, că este, în particular, un fan Gooner“, a declarat liderul Partidului Laburist în timpul unui discurs în Camera Comunelor din 2016.

De asemenea, fostul mijlocaş al clubului, Cesc Fabregas, a susţinut că Majestatea Sa i-a spus că este „mare fană“ a echipei în timpul unei recepţii de la Palatul Buckingham din 2007.

Top cinci povești nespuse despre evenimente care îți vor face pielea de găină. Corpurile lor au fost găsite într-o poziț... „Casa noastră arde”. Incendiile din Amazon vor afecta lupta împotriva schimbărilor climatice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x