Antena Căutare

N-ai chef? Vezi aici cauzele oboselii

Oboseala ne impiedica sa ne desfasuram activitatile in mod normal. Printre factorii cauzatori de oboseala se numara cafeaua, depresia, diabetul dar si…turele de la locul de munca!

  1. Lipsa somnului sau somnul fugitiv pot duce la oboseala si lipsa de concentrare. Pentru a evita aceste probleme, incercati sa dormiti mai mult de 7-8 ore pe noapte
  2. Apneea este fenomenul care duce la oprirea respiratiei pentru cateva secunde, in timpul somnului. Creierul primeste mai putin oxigen si somnul este mai slab calitativ. Printre factorii care favorizeaza apnea se numara obezitatea si fumatul.
  3. Mesele neconsistente si neregulate. Daca mancati putin si prost, oboseala va fi o stare constanta. Un nivel normal al zaharului in sange va ajuta sa functionati mai bine si inlatura starea de epuizare.
  4. Anemia este una dintre cauzele oboselii, des intalnita la femei. Pentru prevenirea ei, o dieta sanatoasa, bogata in vitamine si minerale, este vitala.
  5. Depresia are consecinte asupra psihicului si asupra fizicului nostru. Pentru tratarea depresiei si inlaturarea oboselii, este recomandat sa apelati la un specialist.
  6. Hipotiroidismul este provocat de o scadere a secretiei glandei tiroide. Aceasta glanda este responsabila cu reglarea metabolismului, proces prin care alimentele sunt transformate in energie. Un deficit de hormoni poate duce la scaderi drastice ale nivelului energiei, determinand starea de oboseala.
  7. Cafeaua in exces are efect contrar celui asteptat. In loc sa mareasca vigilenta si concentrarea, ea creste tensiunea arteriala, provocand oboseala.
  8. Diabetul zaharat presupune un nivel anormal al zaharului in sange care duce la oboseala constanta. Pentru inlaturarea acestei cauze, este recomandat tratamentul specializat.
  9. Deshidratarea este una din cauzele oboselii frecvent intalnite. Specialistii recomanda consumarea a minim doua cani de apa pe ora, pentru inlaturarea oboselii.
  10. Turele la serviciu pot deregla metabolismul si modificarea repetata a programului deruteaza ceasul biologic. Pentru a preveni oboseala, este recomandata stabilirea unui program care sa fie schimbat cat mai rar posibil.
VIDEO! "Polul Nord a ajuns un lac": Filmul care surprinde topirea ghetarilor clipa de clipa... S-ar putea sa fiti nevoiti sa va spalati mai des pe dinti. Guma de mestecat e pe cale de disparitie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x