Antena Căutare

N-a mâncat, n-a băut și n-a dormit NOUĂ ZILE. Un călugăr japonez a șocat o lume-ntreagă!

Un călugăr budist japonez în vârstă de 41 de ani a reușit să țină un post extrem în care timp de 9 zile nu a mâncat, nu a băut și nu a dormit, un ritual pe care din al doilea război mondial doar 13 persoane au reușit să-l ducă la îndeplinire, ultima dată în urmă cu opt ani

Kogen Kamahori, înainte de a începe postul!

Un călugăr budist japonez în vârstă de 41 de ani a reușit să țină un post extrem în care timp de 9 zile nu a mâncat, nu a băut și nu a dormit, un ritual pe care din al doilea război mondial doar 13 persoane au reușit să-l ducă la îndeplinire, ultima dată în urmă cu opt ani.

La încheierea postului, călugărul Kogen Kamahori a ieșit pe picioare, deși asistat de două persoane din lăcașul sfânt Monte Hiei (vestul Japoniei) unde a stat închis timp de nouă zile, au informat mass-media locale.

El a fost întâmpinat de aproximativ 600 de călugări care l-au felicitat pentru această mare reușită. Kamahori a reușit să încheie cu succes acest post negru cunoscut sub numele de 'doiri', care este cea mai dură probă din cadrul marii încercări cunoscute drept 'kaihogyo' — o perioadă de 1.000 de zile de antrenament ascetic prin care se aspiră la iluminare.

Pentru a putea ține postul 'doiri', călugărul trebuie mai întâi să efectueze, de-a lungul a cinci ani, 700 de zile de drumeții pe munte parcurgând între 30 și 40 de kilometri pe zi. În cadrul 'doiri', pe lângă faptul că nu mănâncă nu bea și nu doarme, călugărul nu are voie să se stea culcat și trebuie, în cele 182 de ore cât durează ritualul, să recite versete de 100.000 de ori.

Kogen Kamahori după ce a trecut de „proba morții”

Doi călugări îl asistă în orice moment pe cel care se confruntă cu "proba morții" astfel încât să nu adoarmă. Inițial postul 'doiri' dura zece zile, dar a fost scurtat pentru a evita pericolul de moarte al celor care se supun acestei probe extreme.

Sursă foto: www.lmcordoba.com.ar

Scandal uriaș la examentul de bacalaureat, în Scoția. Tu poți să rezolvi problema cu crocodilul, care le-a dat mari bătă... A fost construit buncărul care te salvează de Apocalipsă!...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x