Antena Căutare

NASA: In august am putea afla daca exista viata pe Marte!

Reprezentantii NASA au anuntat ca vor trimite pe planeta Marte, in luna august a acestui an, un vehicul, numit Curiosity, care va sapa la o adancime de 10 centimetri, unde specialistii spera sa gaseasca forme unicelulare de viata.

Curiosity va fi cel mai avansat aparat trimis pe Marte, deoarece are capacitatea de a explora nu doar solul la suprafata, ci si adancimile acestuia. Vehicului va trimite si roci si mostre de sol catre specialistii NASA, care le vor analiza pentru a afla daca exista sau nu forme de viata pe planeta rosie.

Aparatul va fi trimis in zona muntelui Gale, deoarece straturile acestuia contin minerale care se formeaza in prezenta apei, conform Daily Mail.

Curiosity este, de asemenea, si cel mai mare vehicul trimis pe Marte: acesta este de zece ori mai voluminos decat celelalte aparate, de doua ori mai lung si de cinci ori mai greu.

Cercetari anterioare, realizate pe roci aduse de pe Marte, au aratat ca exista posibilitatea ca forme de aminoacizi, care stau la baza proteinelor, sa se fi format la zece centimetri adancime in solul planetei, deoarece la suprafata radiatiile sunt mult prea mari.

Curiosity va ajunge pe muntele Gale pe 6 august, 2012.

Foto: science.howstuffworks.com

Cele mai ciudate locuri din lume cu internet... Filmul despre moartea Printesei Diana nu se mai face!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x