Antena Căutare

NASA nu poate explica asta. „E ceva foarte straniu. Nu ne putem închipui ce reprezintă”

Ai crede că NASA a văzut tot ce era de văzut pe suprafața planetei Marte și că nimic nu ne mai poate șoca, dar acest crater straniu ne arată ceva ce nu putem explica.

Ai crede că NASA a văzut tot ce era de văzut pe suprafața planetei Marte și că nimic nu ne mai poate șoca, dar acest crater straniu ne arată ceva ce nu putem explica.

În timp ce întreaga suprafață a planetei este presărată de numeroase depresiuni și cratere, un puț de dimensiuni mari, identificat spre Polul Sud al planetei pare să fie mai adânc decât un crater normal. Astronomii nu au reușit încă să explice acest fenomen, dar au înaintat câteva ipoteze interesante. Partea bună este că nu se invocă din nou existența unor vietăți extraterestre.

Multe lucruri pot da naștere craterelor și găurilor de pe Marte- impacturile cu meteoriți au lăsat în urmă numeroase cratere, erupțiile vulcanice au creat puțuri adânci, inundațiile antice au creat prăpastii gigantice, iar activitatea vulcanică a topit gheața lăsând în urmă cratere adânci.

Din când în când, astronomii dau peste fenomene stranii, pe care nu le pot explica. Acesta este și cazul acestei depresiuni circulare. Dacă o privim cu atenție putem observa că încă există gheață pe fundul acestei găuri. Imaginea craterului a fost realizată prin intermediul camerei HiRISE, care le permite cercetătorilor să vadă obiecte pe Marte care au o dimensiune mai mare de un metru, până la cele de 200-400 kilometri, potrivit Science Alert.

Marea a chemat la ea peste 50 de mii de români! Prima vacanţă din vară se încheie!... Ei bat palma cu ghionul în luna iunie! Unele zodii trec prin adevărate încercări și problemele cresc!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x