Antena Căutare

Nume romanesti pentru craterele de pe Luna, Mercur si Venus

Numele unor personalitati precum Mihai Eminescu, George Enescu, Constantin Brancusi, Hariclea Darclée denumesc cratere de pe Mercur, Venus si Luna, dar si asteroizi si comete potrivit unei statistici prezentate de Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", citata de Mediafax.

Si alte corpurile ceresti pot purta numele unor oameni ce au avut o contributie importanta in diferite domenii, precum stiinta, arta sau literatura, conform cercetatorului Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic.

"Nu poate oricine sa dea numele unui corp ceresc. Doar cei care sunt recunoscuti in domeniu si se cunosc intre ei pot sa propuna denumiri, care pot sa fie sau nu aprobate de Uniunea Astronomica Internationala. Denumirile se aproba destul de greu si sunt inregistrate si recunoscute la nivel mondial", a declarat acesta.

Astfel, specialistii in domeniu pot face propuneri doar pentru formatiunile deja descoperite. Acestea vor fi analizate si selectate de International Astronomical Union (Uniunea Astronomica Internationala).


Foto: www.astro-urseanu.ro

FOTO! O fantoma, filmata de un turist britanic in vacanta... Cele mai ciudate stiri ale anului 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x