Antena Căutare

O bătrână a arătat că ține în casă o bucată de pâine care a fost făcută în 1955! Alimentul are 69 de ani și e încă bun de mâncat

O bătrână a arătat că ține în casă o bucată de pâine care a fost făcută în 1955 și care are 69 de ani. Mulți s-au mirat când au văzut cum arată alimentul, după șapte decenii.

Galerie
Femeia a arătat în ce stare se află pâinea veche de 69 de ani | sursa foto: Profimedia

O tânără a făcut senzație în mediul online atunci când a fotografiat și a arătat tuturor faptul că bunica ei are acasă o bucată de pâine fabricată în 1955. Pozele cu alimentul vechi de 69 de ani au făcut rapid înconjurul lumii și au stârnit un val puternic de reacții de la oameni de pretutindeni.

O bătrână a arătat că ține în casă o bucată de pâine care a fost făcută în 1955 și care are 69 de ani

Este cunoscut deja faptul că oamenii mai au uneori obiceiul că colecționeze tot felul de obiecte sau să păstreze drept amintire anumite obiecte. Totuși, o femeie din Jackson, New Jersey (Statele Unite ale Americii) a decis să păstreze o bucată de pâine.

Doamna avea vârsta de 26 de ani atunci când a cumpărat pâinea, în 1955. A decis să nu o consume, ci să o păstreze, ca să vadă cât de mult o poate conserva. Nu mică i-a fost surpriza atunci când a observat faptul că, deși timpul trecea, alimentul nu prezenta nicio urmă de mucegai. Zilele, lunile și anii au trecut și bucata de pâine a arătat parcă intactă.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Ingredient uman, descoperit în diferite sortimente de pâine. Ce se folosește în procesul de producție

Uimită de ceea ce a descoperit, nepoata femeii care în prezent are 95 de ani a decis să arate tuturor cum arată bucata de pâine făcută în anul 1955 și care are în prezent 69 de ani.

Mulți s-au întrebat de ce femeia are o legătură atât de specială cu alimentul vechi de câteva decenii.

„Are pâinea asta de când a murit mama ei. Atunci când a înmormântat-o, a îngropat o bucată și pâinea are o semnificație aparte”, a explicat Gianna Sergi, nepoata femeii.

Ceea ce este și mai surprinzător este că, deși pâinea a fost făcută în 1955 și are 69 de ani, aceasta nu a mucegăit deloc. Ba mai mult decât atât, bunica în vârstă de 95 de ani obișnuiesc chiar să mai consume câte o bucată din ea, din când în când.

Imaginile publicate de nepoata doamnei au ajuns pe internet și au devenit virale.

Cum arată cele mai vechi pâini „proaspete” din lume au aproximativ 2.000 de ani

Ziua fatidică de 24 august a anului 79 După Hristos, când a avut loc erupția vulcanului Vezuviu, considerată a fi una dintre cele mai mari catastrofe naturale ale lumii antice, a fost „conservată” în cenușă și piatră. Între ruine au fost găsite și pâini în orașele Pompeii și Herculaneum.

Cu ajutorul arheologiei moderne, rămășițele a peste 1.500 de persoane au fost descoperite, și alături de rămășițele lor au fost descoperite numeroase obiecte pe care ei le foloseau de zi cu zi. În urma dezastrului din orașul Pompeii, câteva pâini au fost găsite într-un cuptor aflat într-o brutărie. Acestea au fost conservate în cărbune, având o textură și o formă care indică faptul că acestea abia fuseseră coapte. Fiecare pâine era marcată cu „ștampila” brutăriei – ceea ce reprezenta o garanție a calității.

Cuptorul acelei brutării cu pâine în el a fost descoperit în jurul anului 1880. Această pâine, veche de aproape 2000 de ani, face parte de foarte mult timp din expoziții muzeale, iar acea brutărie este astăzi una dintre cele mai populare atracții turistice din Pompeii.

VIDEO | Ce a pățit un român care a mers la magazin să returneze pepenele necopt. Nu i-a venit să creadă că este adevărat... Un bărbat din Argeș a furat 5.700 euro de la concubina sa și apoi i-a înlocuit cu bani falși. Cum și-a dat seama femeia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x