O femeie a donat o pictură realizată de Adolf Hitler, fiindcă nu mai voia s-o țină în locuința sa! Cum arată operele dictatorului nazist

Proprietara unei acuarele semnată de Adolf Hitler a donat-o Institutului pentru Studierea Războiului, Holocaustului și Genocidului din Olanda (NIOD) explicând că nu mai dorește să dețină această operă în locuința sa.

Proprietara unei acuarele semnată de Adolf Hitler a donat-o Institutului pentru Studierea Războiului, Holocaustului și Genocidului din Olanda (NIOD) explicând că nu mai dorește să dețină această operă în locuința sa.

Ea a moștenit acuarela de la tatăl ei care, după spusele sale, a achiziționat-o de la un târg cu timbre și cărți poștale ''pentru 75 de cenți și nu și-a dat decât mai târziu că era semnată A. Hitler'', a precizat De Volkskrant.

Ea a încercat mai întâi să vândă lucrarea lui Hitler, însă nicio casă de licitație nu a dorit-o.

Acuarela, autentificată de experți ca fiind realizată de Hitler în tinerețe, pe vremea în care trăia în Viena, între 1908 și 1913, a fost oferită NIOD, institut creat după Al Doilea Război Mondial pentru arhivarea documentelor având legătură cu ocupația nazistă între anii 1940 și 1945.

Documentele care răvășesc omenirea. Adolf Hitler NU A MURIT la finele celui de-al Doilea Război Mondial!

Potrivit NIOD, Adolf Hitler și-a câștigat existența în acea perioadă în urma vânzării de cărți poștale vopsite și ar fi realizat între 2.000 și 3.000 de astfel de lucrări, dintre care circa 800 sunt în prezent listate.

Institutul a estimat că este mai bine ca acuarela să se afle în proprietatea sa decât să fie "vândută la licitație împreună cu alte obiecte naziste", după cum a declarat directorul NIOD, Frank van Vree.

Fața nevăzută a lui Hitler! Temutul dictator a devenit un mielușel atunci când a cunoscut-o pe Helga, o fetiță de patru ani!

Ocupația nazistă din Olanda a fost marcată în special de deportarea a peste 100.000 de evrei, printre care s-a numărat și tânăra Anne Frank și familia sa.

Nici NIOD, nici experții nu sunt conștienți de existența în Olanda a unei alte lucrări semnate de Hitler, potrivit Agerpres.

Majoritatea picturilor lui Adolf Hitler se află în prezent în colecții private din Austria, Marea Britanie, Germania și Statele Unite, iar patru aparțin în armatei americane, care le-a confiscat în timpul războiului.

Urmărește galeria foto de mai sus ca să vezi câteva dintre lucrările realizare de Adolf Hitler.

Ultimele știri