Antena Căutare

„Bună, m-am infectat cu coronavirus în cel mai surprinzător mod! N-am bănuit!”. O femeie care s-a vindecat de COVID-19 a povestit cum a scăpat de virus

O femeie din Statele Unite ale Americii, care s-a vindecat după o formă ușoară de coronavirus, a povestit totul despre lupta ei cu COVID-19 – de la felul surprinzător în care s-a infectat, până la ce a urmat după ce a fost depistată pozitiv.

„Bună, m-am infectat cu coronavirus în cel mai surprinzător mod! N-am bănuit!”. O femeie care s-a vindecat de COVID-19 a povestit cum a scăpat de virus Galerie
Elizabeth Schneider

Femeia, Elizabeth Schneider, în vârstă de 37 de ani, din Seattle, Washington, unde COVID-19 a ucis 31 de oameni, a povestit că s-a infectat cu coronavirus la o petrecere cu puține persoane, dintre care niciuna nu tușea și nu dădea semne că s-ar simți rău. Cinci alte persoane au luat coronavirus după aceeași petrecere.

Ce simptome a avut după ce s-a infectat cu coronavirus

„La trei zile după petrecere, m-am trezit și cu o stare de oboseală – dar cu nimic diferită față de starea pe care o ai atunci când trebuie să te trezești devreme ca să mergi la serviciu”, a povestit femeia, doctor în bioinginerie.

Apoi, în aceeași zi, Elizabeth Schneider a început să aibă simptome asemănătoare celor ce indică gripa – a început să o doară capul, a făcut febră și a început să simtă dureri în mai multe părți ale corpului.

Cum se simțea rău, femeia a plecat mai devreme de la serviciu și s-a întors acasă. După un pui de somn, s-a trezit cu febră, având temperatura de 39,4 Celsius.

„La acest moment, am început să tremur. Aveam frisoane și furnicături la extremități – ceea ce m-a îngrijorat”, a mai povestit ea.

Elizabeth Schneider a luat medicamente pentru gripă și a sunat o prietenă să îi fie alături, în cazul în care ar fi avut nevoie să fie dusă de urgență la spital. Însă, în următoarele zile, febra a început să îi scadă.

„Bună, m-am infectat cu coronavirus în cel mai surprinzător mod! N-am bănuit!”. O femeie care s-a vindecat de COVID-19 a povestit cum a scăpat de virus

Elizabeth Schneider

Femeia urmărea știrile despre noul coronavirus, dar nu s-a gândit că s-a fi infectat, pentru că nu avea simptome precum tuse și dificultate în a respira. Își făcuse un vaccin antigripal, dar s-a gândit că poate s-a infectat cu o altă tulpină. A mers la doctor, dar medicul i-a spus să meargă acasă, să se odihnească și să consume multe lichide.

„Simptomele tind să difere în funcție de constituție și/sau vârstă. Cei mai mulți dintre prietenii mei care s-au infectat cu noul coronavirus au în jur de 50 de ani. Eu am 37 de ani. Pentru mine a fost cu durere de cap, febră – în primele trei zile, constant, apoi apărea și dispărea, timp de alte trei zile, dureri în corp și de articulații și oboseală”, a explicat ea.

Coronavirus, gripă sau răceală? Tabelul ce îți arată CLAR dacă este posibil să te fi infectat cu COVID-19, după simptome – Foto

După câteva zile, a aflat, dintr-o postare de pe Facebook, că câteva persoane care au fost la acea petrecere aveau simptome similare. Așa că a început să se gândească la faptul că ar putea fi infectată cu noul coronavirus.

Cum a reacționat când a aflat că are coronavirus

Elizabeth Schneider a aflat că are coronavirus după ce s-a înscris într-un studiu dedicat gripei, pentru că s-a gândit că, la fel ca altor ăersoane în situația ei, îi va fi refuzat testul, deoarece nu prezenta acele simptome. Așa că a făcut un test singură, acasă, pe care l-a trimis apoi la analize. A așteptat câteva zile și a aflat rezultatul: COVID-19 pozitiv.

„Am fost puțin plăcut surprinsă, pentru că mi s-a părut destul de «cool»”, a povestit femeia, precizând că mama ei a început să plângă atunci când i-a dat vestea.

„Sigur că nu aș fi reacționat așa dacă aș fi fost grav bolnavă. Însă, din curiozitate științifică, m-am gândit ă este foarte interesant”, a clarificat ea.

I-a ucis coronavirusul, aproape în același timp, după 60 de ani de iubire! Fiul lor, mesaj sfâșietor: „Nici n-am putut să îi îmbrățișez!” – Foto

Până când a aflat că s-a infectat cu noul coronavirus, deja se simțea mult mai bine. Autoritățile i-au cerut să se autoizoleze cel puțin șapte zile sau timp de 72 de ore după ce simptomele dispar.

A trecut o săptămână de când femeia infectată cu coronavirus se simte mai bine. A început să iasă din casă, pentru diferite treburi, cum ar fi să își facă cumpărăturile, dar încă evită zonele aglomerate și lucrează de acasă.

Elizabeth Schneider a mai spus că a decis să își facă publică povestea, ca să ajute alte persoane care au fost infectate sau se tem de noul coronavirus.

„Sora mea e moartă, în spatele meu, din cauza coronavirusului! Sunt blocat cu cadavrul ei!”. Un actor din „Gomora”, apel disperat! Video

„Mesajul este să nu vă panicați. Dacă credeți că aveți coronavirus, trebuie să vă testați. Dacă nu aveți simptome grave, pur și simplu stați acasă, luați medicamente ca pentru gripă, beți multă apă și odihniți-vă mult!

Spălatul pe mâini nu vă garantează că nu vă veți infecta cu COVID-19, mai ales că oameni infectați, dar fără simptome, sunt contagioși, și ar putea sta lângă voi în diferite situații.

Cel mai probabil, nu veți muri din cauza noului coronavirus, dar vreți să riscați să infectați o persoană dragă în vârstă, căreia COVID-19 îi poate pune viața în pericol? Aveți grijă de sănătatea voastră!”, a spus ea.

Celelalte persoane infectate cu noul coronavirus la aceeași petrecere s-au simțit rău timp de 10 – 16 zile. Niciuna dintre ele nu a fost internată la vreun spital.

Un american a pledat vinovat pentru că a încercat să vândă tablouri de Basquiat şi Warhol false în valoare de 6 milioane... Vineri, 13, zi cu ghinion? Ce nenorociri s-au întâmplat de-a lungul istoriei într-o zi de vineri, pe data de 13...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x