Antena Căutare

O femeie a rămas fără un braț după ce a confundat un rechin cu un ton

O femeie, care era în vacanță în Egipt, a confundat un rechin cu un ton și a rămas fără un braț. Incidentul a avut loc în Laguna Beach, Dahab.

colaj bărbat în Dahab pe o placă făcând windsurf și o femeie care face pluta pe spate într-o apă infestată de rechini
Femeia și-a pierdut un braț după ce a fost atacată de un rechin pe care l-a confundat cu un ton | Shutterstock

Femeia, împreună cu prietena ei se bucurau de o zi de vacanță în Dahab. Ele nu au dat importanță peștelui care se apropiase destul de mult. Tursta a crezut că este un ton, însă s-a dovedit a fi un rechin care a mutilat-o.

Turista a confundat un rechin cu un ton și a rămas fără un braț

În urma atacului, turista și-a pierdut brațul stâng. A fost transportată de urgență la spital, iar acum starea ei este stabilă. Aceasta a confundat rechinul cu un ton, fiind sigură că rechinii nu se aventurează în părțile acelea.

Potrivit Independent, autoritățile au închis plaja respectivă imediat după atac. După atacul-surpriză, zona a fost eliberată de turiști, plajele rămânând libere. Femeia nu era singură în Marea Roșie, mulți turiști confundând rechinul cu un ton și rămânând în apă să înoate.

Citește și: Ghinionul în formă dublă. O femeie a fost rănită după ce un şoim a scăpat un şarpe pe ea și ambele animale au atacat-o | VIDEO

Alte victime în urma atacurilor de rechin în stațiunile din Egipt

Deși atacurile rechinilor sunt destul de rare în Egipt, acesta este al doilea caz în câteva luni. Un turist rus de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a fost atacat de un rechin tigru în Hurghada. Acesta era însoțit de tatăl său care a privit neputincios întreaga scenă.

Vladimir Popov era cazat într-un complex din stațiunea Hurghada. Acesta întota în mare, când a fost surprins de rechinul tigru care l-a prins pe sub apă. Tatăl său a fost martor la atac și a mărturisit că a auzit cum fiul său îl striga cu disperare, fără să îl poată ajuta.

După atac, tatăl a declarat șocat că: „Totul s-a petrecut în câteva secunde. (...) Cum să ajuți? Măcelul a avut loc în 20 de secunde, a fost târât în adâncuri.”

Cele două stațiuni din Egipt sunt cunoscute pentru apele limpezi, dar și pentru siguranțe lor. Sunt bărci și iahturi în apropiere, iar rechinii nu vin în zonă, preferând plajele sălbatice.

În 2022 însă, au avut loc alte două atacuri mortale în stațiunile Sharm el-Sheikh și Hurgada. Potrivit Digi24, anul trecut o româncă în vârstă de 44 de ani a murit lângă stațiunea Hurghada în urma unui atac de rechin.

Citește și: Momentul în care un turist care mergea pe motocicletă se oprește să hrănească un urs pe Transfăgărăşan. A scăpat la limită de atac

„Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt. În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului. Potrivit informațiilor transmise de autoritățile competente egiptene, în urma investigațiilor realizate, a reieșit că decesul cetățeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin. Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, citează sursa dintr-un comunicat al Ministerului de Externe.

Citește și: Se relaxau la piscină, când au fost nevoiți să fugă pentru viața lor. Ce i-a atacat din senin pe doi tineri

În ciuda faptului că apele și plajele egiptene erau considerate unele dintre cele mai sigure, turiștii sunt din ce în ce mai afectați de îndrăzneala rechinilor. Aceștia se apropie din ce în ce mai mult de plajele populate, chiar dacă bărci, iahturi și alte surse de zgomot.

O tânără a aflat că a fost gravidă în timp ce năștea. Spune că a nu a avut niciun semn, iar 6 teste de sarcină au ieșit ... Testul care îți va dezvălui modul în care îți exprimi iubirea către partenerul de viață. Care este limbajul iubirii spec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x