Antena Căutare

O femeie a uitat că și-a pus 23 de lentile de contact la un ochi. Ce îi avertizează Dr. Monica Pop pe posesorii de lentile

O femeie a mărturisit că a uitat că și-a pus 23 de lentile de contact în interiorul unuia dintre ochi. Ulterior, aceasta a ajuns la spital, unde a fost supusă unei intervenții de extragere a lentilelor, care au căpătat o culoare verde. În ce stare este acum pacienta.

Un colaj care ilustrează lentilele de contact.
O femeie a mărturisit că a uitat că și-a pus 23 de lentile de contact în interiorul unuia dintre ochi. | Shutterstock

Femeia a mărturisit că a uitat să își dea jos lentilele de contact înainte de culcare, iar a doua zi mai punea una peste, potrivit unui site de știri.

Femeia a ajuns de urgență la spital, unde a fost supusă unei investigații. Medicul a rămas surprins atunci când a descoperit o pată de culoare verde, care s-a dovedit a fi o colecție generoasă de lentile de contact.

Citește și: Ce lentile de contact ți se potrivesc, în funcție de problema de vedere pe care o ai

Femeia a fost catalogată drept un „pacient de record mondial Guinness”

Femeia a fost catalogată, imediat, de către medicul care a investigat-o drept un „pacient de record mondial Guinness”. Acesta a mărturisit că pacienta este un caz singular în cariera sa, fiind prima care avea atât de multe lentile aplicate pe un ochi.

În urma acestui incident, doctorul i-a avertizat pe cei care poartă lentile de contact „să nu le lase înăuntru peste noapte”.

Citește și: Ce se întâmplă dacă dormi cu lentilele de contact. Atenție, imagini tulburătoare - Foto

Și doctorul Monica Pop vine cu un avertisment cu privire la riscurile lentilelor de contact

Medicul Monica Pop îi avertizează pe posesorii lentilelor de contact de riscurile aferente și îi sfătuiește să aibă grijă:

„Probabil nu știu cei ce doresc să poarte lentile de contact (de multe ori total exagerat) ce riscuri de complicații grave pot apărea (până la pierderea vederii sau chiar a globului ocular ca entitate anatomică, necesitând protezare estetică) dacă folosesc lentile achiziționate de oriunde, fără certificate de garanție și perioadă de valabilitate înscrisă. Atenție, sunt și firme pirat, fără autorizație (din păcate și fără scrupule, nu le pasă dacă fac rău! Și fac), pe care le interesează doar aspectul comercial, nu și suferințele grave pe care le pot provocă pacienților!”, a spus dr. Monica Pop.

Citește și: Ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi. Cum poți scăpa de ele potrivit dermatologilor

„În plus, înainte de prescrierea lentilelor de contact, oftalmologul (și în niciun caz optometristul sau altcineva), trebuie să facă un examen minuțios, complet și teste specifice (de ochi uscat etc.) și o anamneză corectă, pentru a aprecia dacă ochiul respectiv se pretează și poate suporta purtarea de lentile de contact.”

„Mai trebuie să se știe că pentru un purtător de lentile de contact, cel mai mic simptom (jenă, lăcrimare, durere etc.) trebuie să-l determine să scoată imediat lentila și să meargă urgent la o cameră de gardă de specialitate (la noi sau la Spitalul Universitar, unde există serviciu de oftalmologie de urgență permanent, cu medici de gardă ca și la noi sau la orice serviciu de oftalmologie apropiat, pentru pacienții din provincie)!”

„Atenție și la igiena locală (ochi, mâini), e deosebit de importantă și la contactul cu pacienți cu conjunctivite (ochi roșii, secreții conjunctivale etc.).”

„Pentru prescripție, programați-vă doar la medici serioși și bine pregătiți (eventual cu supraspecializare în contactologie), pentru care nu latura materială, ci sănătatea pacientului, primează! Se știu, în general! Îmi pare rău că mai sunt și medici altfel, din păcate, ca în toate meseriile! Doar că, la noi, miza e mult mai importantă!”

„Deci, ATENȚIE :

- Dacă sunt cu adevărat necesare lentilele de contact și dacă structura ochilor dumneavoastră permite folosirea lor;

- Cine, cum și pentru ce le prescrie;

- De unde le cumpărați;

- Cum le folosiți”, a încheiat Monica Pop.

Citește și: Alimentul care trebuie consumat zilnic. Care este recomandarea făcută de Dr. Monica Pop pentru un sistem imunitar puternic

Ce au găsit inspectorii RAR când un român s-a prezentat cu un microbuz din Austria. Inspecția s-a încheiat cu o surpriză... Când a văzut ce a putut să-i facă tatăl chiar în ziua nunții, o mireasă a recurs la un gest neașteptat. Ce a urmat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x