Antena Căutare

O femeie s-a filmat mâncând șorici și a fost condamnată la închisoare. Care a fost motivul sentinței uluitoare

O femeie, celebră pe TikTok pentru că testează diferite feluri de mâncare, a intrat în atenția autorităților după ce un videoclip de-ale sale s-a viralizat. Acum, aceasta a fost condamnată la 2 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă uriașă.

femeie din indonezia care mananca sorici
O femeie, celebră pe TikTok pentru că testează diferite feluri de mâncare, a intrat în atenția autorităților după ce un videoclip de-ale sale s-a viralizat. Acum, aceasta a fost condamnată la 2 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă uriașă. | Capturi TikTok

O femeie a fost condamnată la doi ani de închisoare în Indonezia după ce a postat pe rețelele sociale un videoclip controversat. Aceasta a fost condamnată pentru blasfemie pentru un videoclip pe care l-a distribuit pe TikTok, care o înfățișează recitând o rugăciune islamică înainte de a gusta dintr-o bucată de șorici, relatează CNN.com.

O femeie s-a filmat mâncând șorici în Bali și a fost condamnată la închisoare. Care este explicația

Lina Lutfiawati, cunoscută drept Lina Mukherjee pe rețelele de socializare, a fost judecată marți la tribunalul districtual Palembang de pe insula Sumatra, în urma clip-ului prin care a încălcat legea.

Femeia în vârstă de 33 de ani a fost găsit vinovat de „distribuirea de informații care incită la ură împotriva persoanelor religioase și a unor grupuri religioase”, se arată în documentele instanței.

Pe lângă pedeapsa de doi ani de închisoare, instanța a amendat-o cu 16.245 de dolari echivalentul a 250.000.000 de rupi - o sumă care este considerată o mică avere, într-o țară în care salariul anual pe cap de locuitor este de aproximativ 4.300 de dolari. Mai mult decât atât pedeapsa cu închisoarea ar putea fi prelungită cu încă trei luni dacă aceasta nu plătește amenda, a adăugat instanța.

Citește și: Un bărbat din Vaslui a refuzat să părăsească penitenciarul din Groenlanda, după eliberare. Ce ofertă de nerefuzat a primit apoi

Vorbind cu reporterii fața tribunalului, imediat după proces, Mukherjee s-a declarat șocată de sentința primită. „Știu că am greșit, dar chiar nu mă așteptam la această pedeapsă”, a declarat ea pentru CNN Indonesia.

Indonezia este cea mai mare națiune musulmană din lume, unde 231 de milioane de oameni, adică cel puțin 93% din populația sa adultă, se declară musulmani.

Conservatorismul religios din țară este în creștere în ultimii ani, diverse grupuri care militează pentru drepturile civile au avertizat că legile blasfemiei sunt „din ce în ce mai aspre” împotriva minorităților religioase și a celor care insultă islamul.

Carnea de porc este interzisă în Islam, iar consumul acesteia rămâne un subiect tabu în rândul musulmanilor indonezieni. Cu toate acestea, carnea este consumată în continuare de milioane de non-musulmani din țară, inclusiv de populația etnică chineză a țării, precum și de cei care trăiesc pe insula Bali, în majoritate hinduși.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Un bucătar riscă ani grei de închisoare, după ce a preparat un anumit tip de carne. Ce a făcut bărbatul pe grătar | Video

Mukherjee, care se identifică musulmană, are peste 2 milioane de urmăritori pe rețelele sociale. Ea a devenit cunoscută datorită stilului ei de viață și pentru videoclipurile în care apare degustând diverse feluri de mâncare. Asta s-a întâmplat și în clip-ul care i-a adus condamnarea la închisoare.

Aflându-se în vizită pe în Bali, ea s-a filmat în timp ce stătea la masă și recita o rugăciune islamică, chair înainte de a gusta un preparat specific balinez, care include și șorici crocant de porc.

Imaginile publicate pe TikTik au strâns milioane de vizualizări și astfel a intrat în vizorul unor grupuri religioase, ulterior aceasta fiind condamnată pentru blasfemie.

Iluzie optică virală. Ce ai observat prima dată îți va defini personalitatea... Test de personalitate viral. Descoperă ce arată mărimea degetului mic de la mână despre tine, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x