Antena Căutare

Un bărbat din Vaslui a refuzat să părăsească penitenciarul din Groenlanda, după eliberare. Ce ofertă de nerefuzat a primit apoi

Costel Buligă are o poveste de Cartea Recordurilor, după ce în 2019, a fost condamnat la închisoare în Groenlanda. Situația inedită nu se oprește însă aici pentru că, atunci când a fost eliberat, el a nu a vrut să plece.

colaj foto barbat detinut inschisoare Galerie
Un bărbat din Vaslui a refuzat să părăsească penitenciarul din Groenlanda, după eliberare | Shutterstock

Un vasluian este protagonistul unei povești de Cartea Recordurilor, după ce a refuzat să plece din penitenciar, deși își ispășise pedeaspa. Bărbatul din Vaslui a stat închis timp de 6 luni, însă atunci când s-a împlinit termenul, el nu a vrut să mai plece și la schimb, a primit o ofertă greu de refuzat. Iată ce i s-a întâmplat!

Cum a ajuns Costel Buliga gardian la pușcăria în care a fost închis. Povestea bizară a vasluianului care nu a vrut să fie eliberat

Povestea vasluianului închis în Groenlanda a fost inedită încă de la început! Potrivit informațiilor, în 2019, Costel Buliga a fost singurul celei mai mari insule din lume, care face parte din Regatului Danemarcei, transmite adevarul.ro.

La acel moment, bărbatul a fost condamnat la sașe luni de închisoare pentru furt calificat. Cu toate acestea, Groenlanda este cunoscută pentru stabilimentele sale care oferă condiții ca la un hotel de cinci stele pușcăriașilor, astfel încât bărbatul nu s-a mai dat dus de acolo.

Astfel, pentru că autoritățile nu îl puteau aruca în stradă pur si simplu, pentru că i-ar fi încălcat drepturile fundamentale, i-au făcut o propunere de nerefuzat. Administratorii penitenciarului și vasluianul au ajuns la o înțelegere și i-au oferit un loc de muncă, fix în locul în care fusese închis

Costel Buliga este acum gardian și om de serviciu la penitenciarul din Groenlanda, deși în cea mai mare parte a timpului, acesta este gol, mai spune sursa citată anterior.

Citește și: Un bucătar riscă ani grei de închisoare, după ce a preparat un anumit tip de carne. Ce a făcut bărbatul pe grătar | Video

În ce condiții a stat Costel Buliga în „cea mai umană închisoare”, din Groenlanda

Amplasat în peisajul arctic uimitor, cu vederi panoramice ale fiordurilor strălucitoare și ale munților înzăpeziți, Ny Anstalt ar putea fi ușor de confundat cu o cabană de schi de lux. Dar acest complex elegant din Nuuk, capitala Groenlandei, este de fapt o închisoare, scria cnn.ro înainte de inaugurare.

Pușcăria atipică a fost deschisă în 2019 și se întinde pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați. Aceasta este cunoscută drept „cea mai umană închisoare din lume” și reprezintă o unitate de corecție care pune accent pe reabilitarea criminalilor prin design-ul pozitiv, mai degrabă decât pe pedeapsirea acestora.

Nuuk este situată în apropierea vârfului sudic al Groenlandei, o fostă colonie daneză care se întinde pe cercul polar. Cu doar 56.000 de locuitori, este țara cel mai puțin populată din lume.

În această sălbăticie neîngrădită, există doar șase închisori cu o capacitate colectivă pentru 154 de prizonieri. Groenlanda are un sistem penitenciar unic „deschis”, cu mulți deținuți autorizați să părăsească incinta pentru a lucra, a studia sau chiar pentru a merge la vânătoare, înainte de căderea întunericului.

Mai mult, gardienii nu poarta arme și sunt instruiși să îi orienteze pe deținuti către o viață socială cât mai activă.

Citește și: Cât cheltuie statul cu un deținut din închisoare vs. salariul unui profesor. Elena Udrea: “Societatea fierbe din cauza lipsurilor“

Un bărbat a dat peste cel mai „politicos” hoț. Jefuitorul l-a dus cu mașina la ATM, i-a luat banii și ce a urmat e greu ... Un bărbat a descoperit în casa lui o capsulă a timpului veche de 49 de ani! Peste ce a dat când a deschis-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x