Antena Căutare

O femeie tușea și respira greu și medicul i-a zis că e doar o infecție la plămâni. Analizele au scos la iveală un diagnostic crunt

O femeie tușea și respira greu și medicul i-a spus că are doar o infecție obișnuită la plămâni. Când au venit analizele, aceasta a primit un diagnostic crunt.

imagine cu Tracey Ketch, un pacient in ambulanta si un spital Galerie
Când a descoperit ce are, de fapt, femeii nu i-a venit să creadă | thesun.co.uk/shutterstock

Când a început să tușească și să respire din ce în ce mai greu, o mamă în vârstă de 53 de ani a decis să meargă la medic. Doctorul generalist i-a zis că nu are motive de îngrijorare, fiindcă cel mai probabil este vorba despre o simplă infecție. Când starea i s-a agravat și au venit analizele, medicii i-au pus femeii un diagnostic crunt.

O femeie tușea și respira greu și a crezut că are doar o infecție la plămâni, dar medicii i-au pus un diagnostic crunt

Aceasta este incredibila situație prin care a trecut Tracey Ketch din Marea Britanie, în vârst ă de 53 de ani. Într-o zi, aceasta a început să se simtă rău și să aibă tuse și respirație grea. A decis să meargă la medic și doctorul generalist i-a spus că nu e nimic grav și că, cel mai probabil, este vorba doar despre o infecție la plămâni.

Citește și: Un băiat se simțea rău și părinții au crezut că e doar răcit. La spital, medicii i-au dat un diagnostic crunt

Britanica din Sutton Coldfield (Birmingham) a mers acasă, însă nu a durat mult și situația a început să se agraveze. S-a întors la spital de câteva ori, a făcut chiar și două radiografii și medicii i-au spus că e totul în regulă și că nu are motive să se îngrijoreze. Lunile au trecut și Tracey Ketch a început să se simtă din ce în ce mai tău, având în continuare tuse și respirație grea. Medicul generalist a fost nevoit atunci să o trimită de urgență la CT și la alte analize mai specifice.

Citește și: O tânără se simțea obosită și a crezut că e de la viața de student. Medicii i-au dat un diagnostic crunt, ce i-a schimbat viața

Nu mică a fost surpriza tuturor atunci când au venit rezultatele și doctorii au fost nevoiți să îi pună femeii un diagnostic crunt. Tusea și respirația grea erau cauzate, de fapt, de o formă de cancer la plămâni. Specialiștii au descoperit chiar și o tumoră de patru centimetri în zona plămânilor. Practic, abia după multe luni și multe drumuri la spital, pacienta și-a dat seama ce are. În opinia ei, medicii i-au pus mai greu diagnosticul corect fiindcă nu este fumătoare și fiindcă nici nu prezenta alte simptome la momentul respectiv.

„Sunt absolut sigură de faptul că acest cancer al meu a fost diagnosticat târziu din cauză că sunt nefumătoare. Mă simt de parcă simptomele mele au fost tratate mult prea superficial după ce am spus că nu fumez”, a mărturisit femeia, potrivit celor de la thesun.co.uk.

Britanica a luat măsurile necesare pentru a arăta greșelile făcute de medici și speră că, prin povestea ei, a reușit să tragă un semnal de alarmă și să arate că multe dintre cazurile de cancer la plămâni sunt diagnosticate târziu din cauza unor neatenții sau a unor greșeli.

Citește și: Tusea seacă: cauze, tratament și remedii naturale

Când a văzut ce a putut să-i facă tatăl chiar în ziua nunții, o mireasă a recurs la un gest neașteptat. Ce a urmat... Iluzie optică ce ascunde un test de inteligență rapid. Găsești pescarul din imagine în 11 secunde? Iată răspunsul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x