Antena Căutare

O minge uriaşă ţi-ar putea salva viaţa! Capsula de Supraviețuire rezistă la tsunami, cutremure şi uragane – FOTO+VIDEO

Survival Capsule este un sistem personal de siguranţă (PSS), conceput special pentru a rezista în fața unor calamități naturale cum ar fi: tsunamiurile, tornadele, uraganele, cutremurele şi furtunile. 

Survival Capsule - Capsula de Supraviețuire este un sistem personal de siguranţă (PSS), conceput special pentru a rezista în fața unor calamități naturale. A fost creată de către o echipă de ingineri aerospaţiali.

La baza construirii sale a stat conceptul realizat de Julian Sharpe, după tsunami-ul indonezian din 2004, care a luat viaţa a aproximativ 225.000 de persoane.

Rolul acesteia este de a oferi unor grupuri individuale sau familii mai mult control al supravieţuirii lor în situaţii de urgenţă.

"Acestă capsulă oferă oamenilor posibiliatea de a deţine personal un sistem de securitate, care este uşor accesibil zi şi noapte şi care să ofere familiei într-adevăr o securitate în condiţii de maximă necesitate pe care altfel nu o vor putea avea”, a declarat Julian Sharpe, fondatorul Capsulei de Supravieţuire.

Capsula este construită astfel încât să plutească, împiedicând posibilitatea de a fi inundată sau afectată de creşterea nivelului apei, aşa cum se întâmplă în situaţii de tsunami, scrie descopera.ro.

Este dotată cu un sistem de auto redresare și poate fi "ancorată", pentru a evita îndepărtarea ei de către curenţii de apă.

Fabricată dintr-o carcasă din aluminiu călit şi cadru, capsula este izolată termic pentru a menţine căldură pasagerilor. Aceasta este destinată să păstreze siguranţa celor din interior în timpul perioadei iniţiale de post-dezastru, până la sosirea ajutoarelor.

Sfera este proiectată să reziste la impactul iniţial al unui dezastru natural, precum şi la contactul cu obiecte ascuţite, expunerea la căldură, la impactul cu obiecte neascuţite şi la decelerare rapidă.

Capacitatea acesteia poate susține până la o capacitate de zece persoane și poate fi personalizată cu un sistem de muzică, de sunete şi toaletă.

"Sistemele moderne de avertizare timpurie pot salva până la 90% dintr-o populaţie, dar restul de 10 la sută cel mai probabil vor pieri. Într-un tsunami, care va afecta 2,5 milioane de oameni, atunci 10 la sută se transformă într-un sfert de milion, iar acesta este un număr mare. Pentru a reduce numărul deceselor, aceasta este o opţiune", a declarat Julian Sharpe.

Sursa: descopar.ro

VIDEO adorabil! Cât e de protector! Un cățel învelește un bebeluș, la culcare... Un bărbat a presărat sare pe pământul plantelor și apoi a așteptat! În scurt timp s-a întâmplat ceva la care nimeni nu s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x