Antena Căutare

O operă de artă modernă a fost aruncată la coș de către angajatul unui muzeu din Olanda, care a crezut că instalația e un gunoi

O operă de artă modernă a fost aruncată la coș de către angajatul unui muzeu, care a crezut că instalația este, de fapt, un gunoi uitat în lift.

Galerie
Tehnicianul abia se angajase la muzeul din Olanda și nu a știut că a aruncat la gunoi o operă de artă modernă | profimedia

Acesta nu este scenariul vreunui film de comedie, ci situația cu care s-au confruntat conducerea Muzeului LAM din Lisse (Olanda). Un angajat al muzeului, de meserie tehnician, a găsit opera de artă într-un lift și a aruncat totul la coș, considerând că este vorba despre un simplu gunoi lăsat în urmă. Alarma s-a dat imediat atunci când s-a observat dispariția lucrării.

O operă de artă modernă a fost aruncată la coș de către angajatul unui muzeu din Olanda, care a crezut că instalația este, de fapt, un gunoi

O operă de artă modernă, care seamănă cu două cutii de bere goale, a fost găsită într-un coş de gunoi dintr-un muzeu olandez, după ce un membru al personajului acestuia a aruncat-o crezând că era vorba despre deşeuri, informează AFP.

Lucrarea, intitulată „All The Good Times We Spent Together”, poartă semnătura artistului francez Alexandre Lavet şi seamănă la prima vedere cu două cutii de bere goale, una dintre ele fiind strivită. Totuși, cele două doze de bere sunt, de fapt, două obiecte pictate manual, folosind culori acrilice și o atenție uimitoare la detalii: „Mult timp şi multe eforturi au fost necesare pentru a le crea”, a transmis muzeul olandez.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: O femeie a vizitat o închisoare abandonată și a făcut mai multe poze în locul părăsit. Abia când a ajuns acasă a observat detaliul

Ceea ce a cauzat confuzia a fost faptul că muzeul, în dorința de a-și surprinde vizitatorii,a decis plasarea operei de artă în lift. Un tehnician angajat al muzeului nu a realizat că este vorba despre o instalație și a considerat că are de-a face cu niște gunoaie, așa că a aruncat totul la coș.

Curatoarea Elisah van den Bergh s-a întors în muzeu după o scurtă pauză şi a observat că cele două cutii de bere au dispărut. Ea le-a recuperat dintr-un sac de gunoi chiar înainte ca acesta să fie aruncat la pubelă.

„Acum am plasat opera de artă într-un loc mai tradiţional, pe un soclu, pentru ca ea să se poată 'odihni' după această aventură”, a precizat Elisah van den Bergh.

Ea a precizat că nu îi poartă „niciun fel de ranchiună” tehnicianului, care tocmai începuse să lucreze pentru acest muzeu.

„El doar îşi făcea treaba. Arta noastră îi încurajează pe vizitatori să vadă obiectele din viaţa de zi cu zi sub o lumină diferită”, a explicat Sietske van Zanten, directoarea muzeului, potrivit Agerpres.

„Expunând opere de artă în locuri neaşteptate, amplificăm această experienţă şi menţinem treaz interesul vizitatorilor”, a maiadăugat ea.

Test de inteligență rapid. Privește poza și spune ce recipient se umple primul! Doar 1% dintre români știu răspunsul... Ce sunt cercurile colorate de pe pungile de alimente și ce reprezintă ele, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei Marti, 08.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x