Antena Căutare

O ploaie spectaculoasă de meteori va avea loc pe 11 şi 12 noiembrie

O ploaie de meteori de o intensitate rar întâlnită va avea loc pe 11 şi 12 noiembrie. Cel mai recent eveniment de o asemenea amploare a avut loc în urmă cu 10 ani.

O ploaie de meteori de o intensitate rar întâlnită va avea loc pe 11 şi 12 noiembrie. Cel mai recent eveniment de o asemenea amploare a avut loc în urmă cu 10 ani.

"De obicei, atunci când trecem prin acest traseu, ne putem aştepta să vedem mingi de foc care lovesc atmosfera Pământului la viteze de aproximativ 105.000 de kilometri pe oră. Acest spectacol de lumini se datorează faptului că Pământul se deplasează printr-un "roi" de particule mai mari de spaţiu, care pot produce mingi de foc frecvente - meteori extrem de luminoşi - care se aprind pe cerul de noapte", scrie Science Alert, potrivit mediafax.ro.

În mod normal, în fiecare an între lunile septembrie şi decembrie au loc ploi de meteori, însă intensitatea lor este destul de scăzută, în comparaţie cu efectele ploii de meteori care va avea loc în perioada următoare.

Imaginile APOCALIPSEI. Un obiect în formă de cap de mort a trecut foarte aproape de Pământ

Cei care doresc să observe ploaia de meteori sunt îndemnaţi să privească spre constelaţia Taurului, unde taurizii îşi au originea. Ploile se vor desfăşura atât în partea de sud a acesteia, cât şi în nord.

Pericol pentru cei care intră pe Internet! Un virus solicită plata unei recompense pentru decriptarea unor fișiere... Studii oficiale! Ziua marelui potop se apropie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x