- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ebola ar putea fi în curând "prevenită și tratată", după ce un studiu clinic pentru două medicamente a arătat o îmbunătățire semnificativă a ratelor de supraviețuire, la circa 90%.
Patru medicamente au fost testate pe pacienții din Congo, unde are loc o epidemie cu acest virus, potrivit cercetatorilor citați de BBC.
Doua dintre medicamentele studiate au fost considerabil mai eficace în tratarea bolii, s-a constatat în studiu. Medicamentele respective vor fi utilizate acum pentru tratarea tuturor pacienților cu Ebola din Congo, potrivit oficialilor din domeniul sănătății.
Institutul Național pentru Boli Infectioase și Alergii din SUA (NIAID), care a co-sponsorizat studiul clinic, a anunțat că rezultatele sunt "vești foarte bune" pentru lupta cu Ebola.
Medicamentele, numite REGN-EB3 și mAb114, funcționează prin atacarea virusului Ebola cu anticorpi, neutralizând impactul asupra celulelor umane.
Sunt "primele medicamente care, într-un studiu științific solid, au arătat în mod clar o diminuare semnificațivă a mortalității" pacienților bolnavi de Ebola, a spus medicul Anthony Fauci, director al NIAID.
REGN-EB3 și mAb114 au fost dezvoltate folosind anticorpi recoltați de la supraviețuitorii Ebola, boală care a ucis în ultimul an peste 1.800 de pacienți din Congo. Alte doua tratamente, numite ZMapp și Remdesivir, au fost excluse din studiile clinice pentru că au fost mai puțin eficiente.
Studiul, efectuat de un grup international de cercetări, coordonat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a început în noiembrie anul trecut. De atunci, patru medicamente experimentale au fost testate pe aproximativ 700 de pacienți, fiind cunoscute în prezent rezultatele pentru 499 dintre pacienții care au primit cele mai eficace două medicamente, 29% dintre cei tratați cu REGN-EB3 au murit, respectiv 34% dintre cei care au primit mAb114, potrivit NIAID.
În schimb, au decedat 49% dintre pacienții tratați cu Zmapp și 53% în cazul tratamentului cu 53% Remdesivir. Rata de supraviețuire în rândul pacienților cu un nivel scăzut al virusului în sânge a fost de până la 94% atunci când au primit REGN-EB3 și de 89% în cazul mAb114.
Aceste concluzii înseamnă că autoritățile din domeniul sănătății pot sublinia că "peste 90% dintre acești bolnavi pot supraviețui dacă sunt tratați devreme", a spus Sabue Mulangu, cercetator în domeniul bolilor infecțioase care a lucrat în cadrul studiului.
Salutând succesul studiului, Jeremy Farrar, director al organizației de caritate Wellcome Trust, a spus că fără îndoială tratamentele vor salva vieți.
Sursă: ziare.com/ UNILAD
Sursă foto: UNILAD
11 lucruri neștiute despre Fidel Castro. De la El Lidero Maximo la El Amor Cubano... Neuralink vrea să implanteze senzori în creierul uman începând de anul viitor...