Antena Căutare

Oamenii de știință avertizează: Phobos, satelitul lui Marte, s-ar putea transforma în inelul planetei

Oamenii de știință avertizează că Phobos, satelitul lui Marte, s-ar putea transforma, în următorii ani, în inelul planetei, după ce va intra în coliziune cu aceasta.

Oamenii de știință avertizează că Phobos, satelitul lui Marte, s-ar putea transforma, în următorii ani, în inelul planetei, după ce va intra în coliziune cu aceasta.

Astfel, conform unui studiu publicat în revista ”Nature Geosciense”, în câteva zeci de milioane de ani, Phobos, unul dintre cei doi sateliți ai planetei Marte, care măsoară 27 de kilometric în partea sa cea mai lată și care se află la o distanță de 6.000 de kilometric de planeta roșie se apropie puțin câte puțin de aceasta. Din acest motiv, oamenii de știință sunt de părere că la un moment dat acesta se va ciocni de Marte.

"Cercetătorii ştiau deja de mai multe decenii că Phobos se apropie încet de Marte, cu o viteză de câţiva centimetri pe an", a explicat Benjamin Black, coautor al acestui studiu, profesor la universitatea americană Berkeley.

În urma acestei coliziuni, elementele mai puțin dense ale satelitului vor forma un inel în jurul lui Marte, în timp ce cele mai dense se vor ciocni de planeta roşie determinând formarea unor cratere la suprafaţa acesteia.

Spune-mi în ce lună ești născut, să îți spun ce boli poți face... Povestea lui Samoilă Mârza, omul care a schimbat istoria României! Datorită lui avem singurele fotografii ale Unirii de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x