Antena Căutare

Oamenii de stiinta: Urgiile biblice din Egipt au avut loc cu adevarat

Urgiile biblice care au devastat Egiptul Antic in Vechiul Testament au fost rezultatul incalzirii globale si a eruptiilor vulcanice, spun cercetatorii.

Oamenii de stiinta cred ca au gasit dovezile care au stat la baza celor 10 urgii din Egipt. Conform acestora, dezastrele naturale sunt cele care l-au determinat pe Moise sa ii elibereze pe israeliti din sclavie, asa cum regasim in Exod.

Insa, mai degraba decat sa explice aparitia urgiilor drept un act razbunator al lui Dumnezeu, oamenii de stiinta afirma ca acestea pot fi atribuite unui lant de fenomene naturale, declansate de schimbarile climatice si dezastrele din mediul inconjurator ce au avut loc la cateva sute de kilometri departare de Egipt.

Cercetatorii au adunat destule dovezi care ofera o noua explicatie urgiilor biblice, iar acestea vor fi aratate publicului pe postul National Geographic, in duminica de Pasti.

Arheologii sunt acum de parere ca urgiile au aparut intr-un oras antic, Pi-Rameses, in delta Nilului, care a fost de altfel si capitala Egiptului in timpul domniei regelui Pharaoh Rameses al II-lea (1279-1213 IH).

Orasul pare a fi fost abandonat cu 3.000 de ani in urma, iar oamenii de stiinta afirma ca urgiile ar putea reprezenta explicatia perfecta.

Prin studierea stalagmitelor existente in pesterile egiptene, cercetatorii au reusit sa reconstruiasca modelul climatului si a vremii de atunci, folosind urmele de elemente radioactive existente in roci. Ei au descoperit, astfel, ca domnia lui Rameses a coincis cu un climat cald si umed, care s-a transformat insa, mai apoi, intr-unul uscat.

Profesorul Augusto Magini, un paleoclimatolog de la Universitatea Heidelberg, a declarat: "Pharaoh Rameses al II-lea a domnit in timpul unei perioade climatice extrem de favorabila. Pe atunci ploua mult, asa ca tara inflorea pe z ice trecea. Cu toate acestea, aceasta vreme a tinut numai cateva decenii. Dupa ce s-a terminat domnia lui Rameses, climatul s-a schimbat brusc. A urmat o perioada secetoasa, care a avut cu siguranta consecinte grave".


Sursa: The Telegraph
Foto: oneyearbibleblog.com

VIDEO! Un avion a spulberat o femeie in momentul decolarii... Inventie ULUITOARE! Reziduurile de la toaleta, transformate in apa potabila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x