Antena Căutare

Inventie ULUITOARE! Reziduurile de la toaleta, transformate in apa potabila

Cercetatorii de la Universitatea Manchester din Marea Britanie au inventat un dispozitiv care poate transforma reziduurile din toaleta in apa potabila.

Inovatia care a fost finantata de organizatia lui Bill Gates ar putea rezolva problema apei potabile in tarile foarte sarace.

Dispozitivul inventat de Sarah Haigh utilizeaza un amestec de bacterii si nano-particule metalice care, in reactie cu apa, extrag hidrogenul si filtreaza lichidul, facandu-l potabil. Astfel, apa care este folosita in mod normal la toaleta nu va mai fi irosita, ci refolosita.

In acest fel, se va reduce considerabil consumul de apa care, potrivit expertilor, va fi o problema considerabila pentru omenire in urmatorii ani.

Cercetatorii spera ca pana in 2013 sa poata lansa deja un prototip al dispozitivului. Datorita acestei descoperirii inedite, Bill Gates a marturisit ca ii va sprijini financiar pe inventatori pana cand vor reusi sa termine proiectul.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: hepta.ro

Oamenii de stiinta: Urgiile biblice din Egipt au avut loc cu adevarat... VIDEO! Vezi cum arata OZN-ul descoperit in Coreea de Sud!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x