Antena Căutare

Oamenii de stiinta vor putea ajunge in centrul Pamantului, cu ajutorul unei noi tehnologii

Miezul Pamantului se afla la aproximativ 3000 de kilometri sub nivelul marii. Pentru ca este aproape imposibil de exploatat, oamenii de stiinta ar putea ajunge totusi acolo cu ajutorul noilor tehnologii.

Astfel, prin intermediul unui dispozitiv cu laser, experimentul va incerca sa desluseasca procesele misterioase care au loc in miezul Terrei. Laserul, denumit ID24, apartine European Synchrotron Radiation Facility si va utiliza razele X pentru a incalzi metalele grele la temperaturi extreme, investigand astfel originea campului magnetic al planetei noastre.

ID24 se va folosi de o tehnica foarte noua - tehnologia diamond anvil cell - ce poate realiza comprimarea unui material foarte mic, asezat intre doua bucati de diamant.

Astfel, materialul este comprimat cu o presiune de milioane de ori mai mare decat cea intalnita la suprafata Terrei, iar apoi laserele de mare putere sunt orientate catre diamante, incalzindu-le la o temperatura uluitoare de peste 10.000 de grade celsius, scriu jurnalistii de la International Business Times.

Sursa: Antena3
Foto: agiweb.org

VIDEO! Un roman nevazator vrea sa bata recordul mondial la automobilism viteza!... FOTO! Cercetatorii confirma: Bigfoot exista si traieste in paduri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x