Antena Căutare

Oamenii, un pericol pentru extratereştri! Le trimitem viruşi

Oamenii de ştiinţă consideră că sunt din ce în ce mai aproape de descoperirea altor forme de viaţă în Univers. Totuşi, se pare că ar putea să nu fie cea mai bună idee.

Oamenii de ştiinţă consideră că sunt din ce în ce mai aproape de descoperirea altor forme de viaţă în Univers. Totuşi, se pare că ar putea să nu fie cea mai bună idee.

În încercarea de a-i contacta pe extratereştri, oamenii i-ar putea spama sau le-ar putea trimite un virus informatic periculos, avertizează cercetătorii Universităţii din Oxford. Oamenii trebuie să fie extrem de precauţi când trimit mesaje, a explicat doctorul Anders Sandberg, de la Institutul Viitorului Umanităţii, în cadrul Festivalului Britanic de Ştiinţă.

Un exemplu de mesaj poate fi o serie de impulsuri care arată numere binare, ADN, o schiţă a Sistemului Solar sau numărul total al oamenilor”, a declarat Sandberg pentru Telegraph. „Totuşi, sunt câteva probleme de securitate. Limbile pot ascunde multe informaţii şi suntem îngrijoraţi dacă nu cumva un malware a fost trimis extratereştrilor.”

VEZI AICI CONTINUAREA

Un nou virus vă ia banii din partidele de poker online... O cometă va lovi Pământul în curând! Totul a fost confirmat de NASA!...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x