Antena Căutare

Operă și rock, cu Tiberiu Soare, românul care a ajuns dirijor la doar 22 de ani: „Este o meserie complicată, ce presupune o pregătire interdisciplinară”

Cum se împacă opera și rock-ul? Tiberiu Soare, românul care și-a început cariera de dirijor la doar 22 de ani, a vorbit despre sacrificiile pe care le cere o viață dedicată muzicii.

Cum se împacă opera și rock-ul? Tiberiu Soare, românul care și-a început cariera de dirijor la doar 22 de ani, a vorbit despre sacrificiile pe care le cere o viață dedicată muzicii.

În 11 septembrie 2010 Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul London Philharmonic Orchestra alături de soprana Angela Gheorghiu.

„Ideea cu dirijatul mi-a venit undeva pe la 16 ani, daca nu gresesc. Am citit un interviu cu Sergiu Celibidache. Acesta venise in Romania, odata cu deschiderea culturala de atunci. M-am decis ca asta vreau sa fac. N-aveam o idee foarte clara de ce inseamna dirijatul, dar imi facusem una foarte vaga citind ce spunea Celibidache”, a povestit Tiberiu Soare.

Provenind dintr-o familie de ofițeri de carieră, Tiberiu Soare și-a început activitatea de dirijor în 1999, la vârsta de 22 de ani.

ROCK-UL ESTE PASIUNEA LUI

Îți trebuie o ureche fină, memorie, dar, cred eu, cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un dirijor sau un aspirant la această meserie este concentrarea. Este foarte important ca în momentul în care ești în fața orchestrei, ceea ce faci și ceea ce ești să fie același lucru. Pare simplu, dar nu este deloc așa”, a adăugat dirijorul.

Abandonată de părinți, Oxana și-a petrecut primii cinci ani din viață crescută de câini. Cum arată astăzi „copila sălbat... 20 de morți, zeci de răniți și sute de gospodării distruse în urma tornadelor de la Brețcu și Făcăeni! Fenomenele extrem...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x