Antena Căutare

Abandonată de părinți, Oxana și-a petrecut primii cinci ani din viață crescută de câini. Cum arată astăzi „copila sălbatică”

Aruncată de părinți în frig și mizerie, o copilă de doar trei anișori a fost adoptată de câinii din curtea casei. După ani petrecuți alături de animale, ea pierduse multe dintre caracteristicile ce ne definesc ca oameni. Mergea în patru labe, lătra și mânca numai carne crudă. Cum arată astăzi viața „copilului sălbatic” din Ucraina?

Aruncată de părinți în frig și mizerie, o copilă de doar trei anișori a fost adoptată de câinii din curtea casei. După ani petrecuți alături de animale, ea pierduse multe dintre caracteristicile ce ne definesc ca oameni. Mergea în patru labe, lătra și mânca numai carne crudă. Cum arată astăzi viața „copilului sălbatic” din Ucraina?

„Copiii sălbatici” sunt cei care, din greșeală sau nu, au ajuns să fie izolați, crescuți departe de orice contact cu alți oameni. După câțiva ani petrecuți în „sălbăticie”, ei manifestă caracteristici la limita dintre om și animal, făcându-i subiecte de studiu fascinante pentru cercetători.

Este cazul Oxanei Malaya, din Novaya Blagoveshchensk, Ucraina. Născută în 1983, din părinți alcoolici, fetița și-a petrecut primii ani din viață alături de singurele animale care i-au oferit protecție: câinii.

Abandonată de părinți, Oxana și-a petrecut primii cinci ani din viață crescută de câini. Cum arată astăzi „copila sălbatică”

Conform Daily Mail, încă de la vârsta de trei ani, copila era ținută în curtea casei, în frig și mizerie. Părinții nu o voiau în preajma lor.

În scurt timp, fetița a adoptat comportamentul cățeilor pe lânga care trăia: mergea în mâini și în genunchi, consuma carne crudă, lătra și dormea în cușca lor.

Pentru ea, oamenii erau o specie diferită. Alarmați de condițiile în care era ținută copila, vecinii au alertat autoritățile. Polițiștii au fost întâmpinați de o scenă pe care n-o mai întâlniseră până atunci. Au fost nevoiți să se lupte cu câinii pentru a putea ajunge la Oxana, care lătra agitată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ajunsă în grija autorităților, starea ei era extrem de gravă. Fetița nu mai știa să meargă sau să stea în poziție bipedă. Medicii s-au temut că fata nu va mai putea învăța niciodată să vorbească.

Oxana a renăscut. Devotamentul îngrijitoarelor de la orfelinatul pentru copii cu nevoi speciale la care a fost dusă a readus-o în rândul oamenilor.

Abandonată de părinți, Oxana și-a petrecut primii cinci ani din viață crescută de câini. Cum arată astăzi „copila sălbatică”

Anii petrecuți în preajma animalelor a lăsat urme adânci în „copilul sălbatic”. Cu toate că a învățat să vorbească, Oxana are un vocabular limitat. Tonul ei este plat, fără intonație sau ritm.

Oxana a avut parte și de iubire. La 22 de ani, ea a sperat că și-a întâlnit alesul. Din nefericire, băiatul a părăsit-o când i-a aflat trecutul.

Astăzi, „copilul sălbatic” trăiește la o fermă, unde are grijă de animale părăsite. Specialiștii spun că tânăra are capacitățile mentale ale unui copil de șase ani. Poate urma instrucțiuni, adoră să fie în centrul atenției, dar își pierde ușor concentrarea. Dacă primește un cadou, primul ei instinct a rămas acela de a-l ascunde, un obicei învățat în anii în care a fost crescută de câinii din curtea părinților ei.

Uau! Trebuie să vezi asta! Cele șapte minuni ale lumii antice au fost reconstruite în 3D - Video... Operă și rock, cu Tiberiu Soare, românul care a ajuns dirijor la doar 22 de ani: „Este o meserie complicată, ce presupun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x