Antena Căutare

Opere de arta in cafea. Vezi cum "picteaza" un barista profesionist!

Unii citesc in cafea, altii o folosesc drept sevalet. Cu putina imaginatie, o simpla ceasca poate deveni o opera de arta. E nevoie de multa munca, insa, dintr-o pereche de maini dibace, ceasca de dimineata nu numai ca va trezeste la viata, dar va aduce si zambetul pe buze.

Inimioare, un ursulet, o lalea sau un chip de femeie. Toate pot fi recreate in cel mai mic detaliu de artistii cafelelor. Daca aveti norocul sa fiti serviti de ei, ziua nu are cum sa inceapa rau.

Artistul din spatele desenelor poarta denumirea de barista profesionist. Spre deosebire de ceilalti, care stau in spatele tejghelelor, el este specializat in prepararea si servirea cafelei.

Cei mai priceputi "baristas" din Dobrogea si-au dat intalnire weekendul acesta, la malul marii, ca sa vada cine este deseneaza cel mai bine in cafea.

“O competitie ca aceasta se pregateste cu cateva luni inainte, se fac studii pe o anumita cafea, nu folosim cafele de restaurant, ci cafea de specialitate, de origine”, explica Silvia Constantin, coordonatorul national al Asociatiei de cafea de specialitate din Romania.

Cei mai talentati baristas vor participa la Campionatul Mondial, care se va desfasura anul viitor in doua tari: Franta si Australia.

foto: 1.bp.blogspot.com

Cele mai traznite reclamatii la Protectia Consumatorilor... Filipine: Un caine a ramas mutilat dupa ce a salvat vietile a doi copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x