Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Pandemia de coronavirus, prevăzută de cercetători. Avertismentul pe care-l lansau în urmă cu șapte ani: ”Acest virus poate infecta oamenii!”

O lume întreagă a fost oprită în loc din cauza pandemiei de coronavirus, însă aceasta n-a fost o surpriză pentru oamenii de știință, întrucât ei au anunțat încă din 2013 că s-ar putea întâmpla asta. 

Pandemia de coronavirus, prevăzută de cercetători. Avertismentul pe care-l lansau în urmă cu șapte ani: ”Acest virus poate infecta oamenii!”

Mai exact, cercetătorii au atras atenția în urmă cu aproape șapte ani că liliecii pot cauza următoarea pandemie SARS. Mai exact, aceștia spuneau, în cadrul unui articol publicat pe wired.com, că au identificat un virus de la liliecii din China, care poate determina infecția celulelor umane.

”Asta arată că acum, în China, liliecii poartă un virus care îi poate infecta direct pe oameni și poate cauza o nouă pandemie SARS”, spunea în 2013 Peter Daszak, preșdintele Alianței EcoHealth din New York.

O lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România

Articolul preciza că oamenii de știință suspectau de mult timp că liliecii pot purta coronavirusul care provoacă boala SARS, care afectează în mod grav sistemul respirator. Cercetători din China, SUA și Australia au studiat timp de peste un an liliecii din China și au găsit urme de coronavirus.

„Acest virus are potențialul să infecteze oamenii. Cred că lumea ar trebuie să nu mai vâneze și să mănânce lilieci”, adăuga Daszak.

În 2002, un virus letal a plecat din China, cauzând boala SARS, și a îmbolnăvit peste 8.000 de persoane. Dintre acestea, 700 au murit.

„Nu vreau să plec la moarte! Vreau să salvez, dar nu cu mâinile goale! Ne umplem de sânge!”. O eroină din România, în lupta cu COVID-19, furioasă! VIDEO

Coronavirus în lume, cifre oficiale

Noul tip de coronavirus care a fost descoperit pentru prima dată în luna decembrie a infectat aproape 500.000 de persoane la nivel mondial, dintre care peste 21.000 au decedat. Cele mai afectate țări sunt Italia, China, Statele Unite ale Americii, Spania, Germania, Iran, Franța și Elveția.

Recomandari