Planeta Pandora a fascinat atât de mulți oameni odată cu „Avatar”, unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografică, încât mulți pământeni au decis să-și încheie socotelile cu viața tânjnd după frumusețea lumii din producția lui Cameron.
De curând, fost inaugurat "cel mai mare şi cel mai lung pod de sticlă din lume". Deşi contrucţia sa a fost finalizată la finalul anului trecut, deschiderea pentru publicul larg a fost una mult aşteptată din cauza numeroaselor teste de siguranţă. Vizitatorii se pot bucura de acum de priveliştea spectaculoasă şi de senzaţiile extreme pe care le oferă podul de sticlă situat între două piscuri cunoscute drept Munţii Avatar (filmul a fost filmat aici), în centrul Chinei, transmite BBC.
Așadar, lumea fascinnată din „Avatar” va fi la îndemâna oricui, fără recurgerea la gesturi extreme.
Finalizată în decembrie anul trecut, construcţia podului lung de 430 de metri a costat 3,4 milioane de dolari. Acesta este suspendat la 300 de metri înălţime şi a fost pavat cu 99 de panouri de sticlă transarentă, în 3 straturi.
Potrivit oficialilor chinezi, podul - proiectat de arhitectul israelian Haim Dotan - de 6 metri în înălţime, are depăşit deja recordurile mondiale pentru arhitectură şi construcţie.
Podul leagă munții din „Avatar”
Asemănarea dintre masivul "Southern Sky Column" din Zhangjiajie, situat în provincia sudică Hunan, și superbele imagini montane din superproducția hollywoodiana Avatar sunt izbitoare.
O demonstrează fotografiile realizate în anul 2008, dintre care multe au folosit că sursă de inspirație pentru filmul regizat de James Cameron. În consecință, pentru a atrage cât mai mulți turiști, guvernul chinez a decis chiar schimbarea numelui munților din Southern Sky Column în "Hallelujah Mountains", numele masivului fantastic de pe planetă Pandora. Până în prezent, filmul „Avatar” se apropie de încasări de 2 miliarde de dolari, un record absolut în domeniu.